Prokurorai nedraus kanapių mėgėjams mitinguoti prie Seimo

Organizatoriai tikisi, kad mitinge dalyvaus iki 500 žmonių.

Prokurorai ketvirtadienį nusprendė nemėginti drausti kanapių mėgėjams mitinguoti prie Seimo.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Prokurorai ketvirtadienį nusprendė nemėginti drausti kanapių mėgėjams mitinguoti prie Seimo.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 6:03 PM, atnaujinta May 30, 2017, 3:24 AM

„Prokuroras, išnagrinėjęs gautus dokumentus, šiandien priėmė nutarimą atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones, nenustačius teisės aktų ir viešojo intereso pažeidimų“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė.

Pasak jos, iš surinktos medžiagos matoma, kad mitingo organizatoriai nuosekliai atskleidė mitingo turinį ir argumentuotai paaiškino, kad mitingo metu nebus skatinama neteisėtai vartoti kanapes ar kitus narkotikus.

Kanapių mėgėjų mitingas vyks balandžio 20 dieną. Jo rengėjai Andrius ir Mantas Ramonai teigia, kad jų tikslas – suburti žmones ir paskatinti viešai diskusijai apie kanapės augalą, pranešė Lietuvos ryto televizija.

Apie marihuanos legalizavimą mitingo organizatoriai nekalba, jie teigia norintys atkreipti visuomenės dėmesį į kanapes, jų panaudojimą medicininiais tikslais.

Organizatoriai tikisi, kad mitinge dalyvaus iki 500 žmonių.

Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro 2015 metų duomenimis, per pastaruosius 12 mėnesių vartoję kanapių – marihuanos ir hašišo – nurodė apie 19,3 mln. suaugusiųjų Europos Sąjungos (ES) šalių gyventojų. Dauguma jų – 14,6 mln. arba 11,7 proc. – buvo jaunimas nuo 15 iki 34 metų.

Lietuvos jaunimas yra tarp mažiausiai kanapių produktais besisvaiginančiųjų ES. Tyrimo duomenimis, Lietuvoje 5 proc. jaunimo per pastaruosius metus vartojo šių kvaišalų. Tačiau bent kartą jų paragavo penktadalis penkiolikmečių-šešiolikmečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.