Rado pamainą buvusiai NŽT vadovei D. Gineikaitei

Išrinkta nauja Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovė. Ja po asmens patikimumo patikrinimo pretenduoja tapti Daiva Mūrienė.

Vieta į NŽT vadovės vietą atsilaisvino po to, kai buvusi NŽT vadovė Daiva Gineikaitė teismo sprendimu pripažinta girta vairavusi automobilį ir sukėlusi eismo įvykį.<br>M. Patašiaus nuotr.
Vieta į NŽT vadovės vietą atsilaisvino po to, kai buvusi NŽT vadovė Daiva Gineikaitė teismo sprendimu pripažinta girta vairavusi automobilį ir sukėlusi eismo įvykį.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 5:40 PM, atnaujinta May 30, 2017, 3:24 AM

Norą dalyvauti konkurse Nacionalinės žemės tarnybos direktoriaus pareigoms užimti pareiškė 27 pretendentai, paskutiniame etape dalyvavo 7 asmenys.

Į konkurso komisiją, atsižvelgiant į teisės aktų reikalavimus, buvo įtraukti ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos bei Valstybės tarnybos departamento deleguoti atstovai. Kandidatai turėjo išlaikyti bendrųjų gebėjimų testą ir pasitikrinti vadovavimo gebėjimus. Laimėjusi konkursą pelnė aukščiausius balus.

Konkursą laimėjęs asmuo pareigas galės eiti, kai jo patikimumą patikrins Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Naujojo NŽT vadovo paieška paskelbta po to, kai sausį iš šių pareigų pasitraukė Daiva Gineikaitė, paaiškėjus, kad ji vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti. STT dar atlieka tyrimą dėl įtariamo bandymo nuslėpti D.Gineikaitės neblaivumą. 

Šią savaitę STT pareiškė įtarimus dėl prekybos poveikiu buvusiam NŽT vadovės patarėjui „darbiečiui“ Gintarui Jonui Furmanavičiui. Jį į darbą priėmė D.Gineikaitė. G.Furmanavičiaus narystė partijoje buvo sustabdyta. 

Žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė trečiadienį pareiškė, jog NŽT būtinas apsivalymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.