A. Landsbergienei – žinia iš Valstybės kontrolės

[[ge:lrytas:lrytas:770641]]

A.Landsbergienė ir G.Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
A.Landsbergienė ir G.Landsbergis.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2016, 1:15 PM, atnaujinta May 30, 2017, 1:42 AM

Valstybės kontrolė pranešė, kad taip įgyvendins Seimo nutarimą – auditą valstybės auditoriams pavesta atlikti iki birželio 1-osios.

„Pernai, pristatydami veiklos programos kriterijus ir rizikas, mes jau atkreipėme dėmesį į valstybės valdomų įmonių veiklos problematiką ir jau pradėjome šių įmonių grąžos valstybei auditą. Mūsų tikslas – ne tik pastebėti klaidas, bet ir padėti išvengti jų ateityje, todėl Seimo pavestą auditą stengsimės atlikti taip, kad mūsų pastebėjimai būtų sisteminiai ir padėtų didinti viso viešojo sektoriaus valdymo skaidrumą ir atsakomybę“, – pranešime sakė valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys.

Dėl šio skubaus tyrimo Valstybės kontrolė pavėlino kitų valstybės įmonių auditą – jų rezultatus ketinama skelbti 1-3 mėnesiais vėliau nei planuota.

Seimo Antikorupcijos komisija valdančiųjų balsais yra nustačiusi, kad A.Landsbergienė, su bendrove „NT valdos“ pernai sudariusi preliminarią sutartį dėl naujos mokyklos statybos, siekė, kad „valstybės valdoma įmonė savo lėšomis sukurtų jos verslui reikalingą infrastruktūrą ir ją išnuomotų“.

Reaguojant į Seimo pavedimą, „NT Valda“ kovo pabaigoje nutraukė sutartį su A.Landsbergienės mokykla, o ši patvirtino, kad nereikalaus baudos, nors sutartis tai numato.

Pati A.Landsbergienė anksčiau žiniasklaidai teigė, kad dabartinių patalpų mokyklai nepakanka, tad su „NT Valdomis“ buvo derėtasi dėl jų išplėtimo. „NT Valdos“ už maždaug 7 mln. eurų būtų pastačiusi naują 8,1 tūkst. kvadratinių metrų pastatą ir išnuomojusi mokyklai.

2,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto kompleksą mokykla išsinuomojo 2013 metais, mokant maždaug 3 eurus už kv. metrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.