Kalbi ne taip, kaip reikia? Į cypę!

Kai teisėsaugos institucijos ar specialiosios tarnybos tūno lyg pelės po šluota – negerai. Bet kai tik pradeda krutėti, žiūrėk, savo kaustytais batais visai ne į savo daržą įklampoja.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Apr 8, 2016, 7:48 AM, atnaujinta May 30, 2017, 2:42 AM

Antai buvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Gediminas Grina lyg ugnies vengęs bet ko, kad nebūtų apkaltintas kuriantis „valstybę valstybėje“, visai nuskausmino struktūrą, kita vertus, ne visada leisdavo ant jos joti politikams.

Ramiojo vaizdo riterio G.Grinos įpėdinis, kariškis iki kaulų smegenų Darius Jauniškis žadėjo daugiau veiklos įvairiomis kryptimis ir jau mėgina tai demonstruoti. Ypač ryškus VSD tapo informacinio karo su Rusija fronte, kuriame kariauja daug kas.

Tad VSD Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui jau pateikė Baudžiamojo kodekso pataisas, kurios numato, kad būtų baudžiama už dezinformaciją – „veiklą, kai viešai skleidžiama melaginga informacija siekiant pakenkti Lietuvos Respublikos nacionaliniams interesams ar destabilizuoti padėtį valstybėje“.

Kaip bus nustatoma ta „dezinformacija“, telieka spėlioti. Peno tam suteikia ir paties VSD vado vieši pareiškimai, kad net „valstybės vadovų kritika“ gali būti karo, kurį su Lietuva jau kariauja su Rusija, dalis. Beje, daugiau dėmesio saugumas pastaruoju metu rodo net tiems, kurie drįsta samprotauti, ar, pavyzdžiui, ne per daug pinigų skiriama gynybai ir per mažai švietimui.

Kažin ar politikavimu vėl užsiėmusio saugumo galvos suvokia ir suvoks, kokią sovietizmu smirdinčio politikavimo Pandoros skrynią jis siekia atverti, o kartu priartinti Lietuvą prie tos pačios Rusijos.

Gal saugumiečiams tai turėtų paaiškinti politikai, kurie kol kas tik nedrąsiai mykia užkulisiuose grasindami uždusinti šį vaisių dar negimusį. Tik ar drįs surizikuoti? Juk bemat bus pakrikštyti Maskvos tarnais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.