Kauno autobusų keleivius linksmins įvairūs atlikėjai

Kauno autobusuose ir troleibusuose kurį laiką sklidę malonūs aromatai keleivių sielas turėjo versti dainuoti. Tačiau sumanymas nepasiteisino. Dabar planuojama, kad viešajame miesto transporte dainuos profesionalūs atlikėjai.

Miesto transporte turėjo dvelkti maloniais aromatais, tačiau keleiviams labiau patiko jų pačių kvapai. Įmonė kvėpinti troleibusus ir autobusus liovėsi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Miesto transporte turėjo dvelkti maloniais aromatais, tačiau keleiviams labiau patiko jų pačių kvapai. Įmonė kvėpinti troleibusus ir autobusus liovėsi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Apr 8, 2016, 6:54 AM, atnaujinta May 30, 2017, 2:54 AM

Viešuoju transportu važinėjantys kauniečiai neretai skųsdavosi, kad autobusuose ir troleibusuose tvyro nemalonūs kvapai. Todėl pernai artėjant pavasariui bendrovė „Kauno autobusai“ pranešė džiugią naujieną.

Buvo nuspręsta, kad viešajame transporte sklis malonūs „Green ninive“ lengvi aromatai.

Keleiviai turėjo užuosti gėlių ir vaisių kvapus, kurie, kaip buvo tikimasi, skatins kauniečių jaunatviškumo ir nerūpestingumo pojūčius. Autobusuose bei troleibusuose taip pat turėjo dvelkti ir muskuso bei ambros aromatai.

Net buvo cituojamas garsus prancūzų poetas Charlesas Baudelaire’as, kuris yra sakęs, kad ambros ir muskato dvelksmas sukelia ekstazės kančias, priverčia mūsų sielas dainuoti.

Autobusai ir troleibusai buvo kvėpinami juos išvalius, papildomi aromatai sklido transportui važiuojant ir per ventiliacijos sistemas.

Tačiau kauniečiams, matyt, nepatiko jaustis nerūpestingiems ir patirti ekstazę kratantis Kauno gatvėmis.

Praėjus kuriam laikui po akcijos pagarsinimo žmonės pastebėjo, kad viešajame transporte vėl tvyro įprasti – moterų kvepalų, maišuose vežamų maisto produktų, įkaušusių žmonių ir kiti natūralūs kvapai.

„Kauno autobusų“ atstovas Kamilis Doveika sakė, kad kvepalai nepasiteisino.

„Žmonės ėmė skųstis, kad kai kuriems nuo aromatų skauda galvą. Kiti tikino, kad kvapai sukelia alergiją.

Todėl kvėpinti viešąjį transportą liovėmės“, – aiškino K.Doveika.

Tačiau linksminti keleivių „Kauno autobusai“ nenori liautis. Balandį prasidės akcijos. Gidai autobusuose ir troleibusuose pasakos Kauno istoriją ir apie žymesnius objektus.

Keleivius, pasak „Kauno autobusų“ atstovo, ketina linksminti ir įvairūs atlikėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.