Dešinieji savo pasiekė – socialdemokratams nebelaiko nervai

Opozicija, regis, pasiekė dalį savo tikslų. Nors vadinamojoje Vijūnėlės dvaro istorijoje nieko neteisėta neaptikta, pagrindinė valdančioji jėga – socialdemokratai – buvo ne tik gerokai apspardyta, bet ir praretinta.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2016, 7:10 AM, atnaujinta May 30, 2017, 12:03 AM

Šią savaitę Seime žlugo opozicijos interpeliacija „Tvarkos ir teisingumo“ aplinkos ministrui K.Trečiokui. Ir sužlugo ne bet kaip, o užtikrintai.

Galutinis balsavimas dėl specialios komisijos sprendimo, kad ją tenkina ministro atsakymai į interpeliacijos klausimus, turėjo įvykti dar prieš Velykas, o į šį antradienį buvo nukeltas tik todėl, kad opozicija sugebėjo iškovoti procedūrinę pertrauką.

Tokios opozicijos pastangos suprantamos. Ji siekia, kad Vyriausybės nutarimo dėl kurortinių zonų panaikinimo istorija būtų kuo ilgiau voliojama viešojoje erdvėje, nors nei prokurorai, nei tarnybinės etikos sargai nieko neteisėta neaptiko, o aplinkos ministras liko poste ir netgi pats rengiasi kontratakuoti teismuose dėl jo pokalbių paviešinimo.

Natūralu, jog svarbiausias valdančiųjų tikslas turėtų būti priešingas – kad viskas kuo greičiau nurimtų.

Tačiau socialdemokratų vadovybė nesugalvojo nieko kita, kaip vėl pradėti spausti įtakingąjį bičiulį Druskininkų merą R.Malinauską, kad jis sustabdytų narystę partijoje.

Iš kokios balos tokia keistenybė? Partijos atsakymai į šį klausimą skamba ne mažiau keistai: esą Druskininkų savivaldybė dar kažką turi aiškintis su kažkuo, opozicija vis tiek neatstoja, partijos reitingai braška, tad reikia pademonstruoti skaidrumą ir objektyvumą.

Išgirdusios oponentų ir, aišku, paties kurorto mero logišką klausimą: „Tai jūs čia mėginate žaisti kažkokį viešųjų ryšių žaidimą ar pripažįstate, kad ir partija, ir R.Malinauskas iš tiesų dėl kažko kalti?“ socialdemokratų galvos atsako dar neaiškiau.

Trumpai tariant, jeigu kairiųjų vadovų bandymas atsiriboti nuo Druskininkų mero galėjo būti suprantamas pačiame to sukelto skandalo įkarštyje, dabar jis buvo itin abejotinas, o gal net perteklinis.

Nenuostabu, kad įsižeidęs R.Malinauskas dvigubai garsiau trenkė partijos durimis, negana to, kartu su vadovu apie skyrybas su socialdemokratais paskelbė kone visi jo pavaldiniai.

Bet partija net po to nenurimo. Viena vertus, vadovybė pasiuntė delegaciją permaldauti supykusio buvusio partijos vicepirmininko ir kitų bičiulių. Kita vertus, premjeras A.Butkevičius pareiškė, kad viskas bus gerai, tik, va, Druskininkuose dar trūksta demokratijos.

Suprantama, kad pastarieji žodžiai tik dar labiau užrūstino R.Malinauską, kuris pasijuto partijos jau kelintą kartą išduotas.

Po tokių partijos judesių galima daryti išvadą, kad pastaruoju metu nuolatinį oponentų spaudimą patiriantys socialdemokratai tiesiog neatlaikė, ėmė blaškytis ir netgi daryti klaidas. Nuo to, kada ir kokiu mastu jiems pavyks atsikratyti persekiojančių šešėlių, gali priklausyti būsimų Seimo rinkimų rezultatai.

Juk į nugarą kvėpuoja ir prezidentė su visa teisėsauga, mirtinai įsikibusia į kitas dvi valdančiąsias partijas, kurios galėtų būti pagrindinė kliūtis rudenį valdžią perimti dabartinei opozicijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.