Mirė žurnalistas, fotografas, dainininkas A. Stasytis

*****************

Mirė žurnalistas, fotografas, dainininkas A. Stasytis<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Mirė žurnalistas, fotografas, dainininkas A. Stasytis<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2016, 11:59 AM, atnaujinta May 29, 2017, 11:11 PM

Aloyzas Stasytis gimė 1937 m. kovo 8 d. Žemaitijoje, Pajūralio kaime, Šilalės rajone. Ilgametis Valstybinio televizijos ir radijo bei Lietuvos operos ir baleto teatro chorų ir kitų ansamblių dainininkas, sporto, kultūros ir visuomeninio Lietuvos ir gimtojo Šilalės rajono gyvenimo fiksuotojas.

Nuo 1989 m. dainavo vokaliniame trio „Diemedis“. Domėjosi menine fotografija, dalyvavo Lietuvos fotomenininkų parodose. Yra surengęs kolektyvinių bei personalinių fotografijos parodų: Vilniuje, Šilutėje, Šilalėje, Ukmergėje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir kituose miestuose. Paskutinius porą dešimtmečių Aloyzas Stasytis gausiai spaudoje pristatė ir kalbino iškilias Lietuvos asmenybes, visuomenei pateikė jų kultūros, sporto, profesinės veiklos pasiekimus.

Jis buvo vienas iš pirmųjų Šilalės kraštiečių draugijos Vilniuje steigėjų, aktyvus jos dalyvis, daugelio kultūrinių iniciatyvų palaikytojas ir vykdytojas. Už visuomeninę, kultūrinę veiklą apdovanotas Šilalės rajono savivaldybės „Auksinės gilės“ premija, Šilalės kraštiečių draugijos padėkos raštais, jubiliejiniu draugijos medaliu, pagerbtas Lietuvos žurnalistų sąjungos nominacijomis ir padėkomis.

„Laimingi tie, kuriems teko pažinoti Aloyzą Stasytį. Jis, džiaugdamasis ir aprašydamas kitų kūrėjų ir sportininkų pasiekimus, pats liko mūsų visų ir Lietuvos atmintyje“, – sakoma Lietuvos radijo ir televizijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos, Šilalės kraštiečių draugijos Vilniuje Eltai atsiųstame nekrologe. Jame reiškiama ir užuojauta šeimai, artimiesiems šią netekties valandą.

*****************

Velionis Aloyzas Stasytis bus pašarvotas prie apaštalų Šv. Petro ir Povilo bažnyčios esančioje šarvojimo salėje (P. Paco g. 4) šeštadienį (balandžio 9 d.) nuo 15.00 val. Šventos mišios – 18.00 val. Sekmadienį (balandžio 10 d.) 13.00 val. velionio urna išvežama laidoti į Kairėnų kapines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.