Orientacininkai jau pabiro į pavilnio miškus

Šią savaitę sezoną pradėjo masinės orientavimosi sporto varžybos „Mano antradieniai“. Jau šeštus metus rengiamas varžybas šiemet sudarys 26 etapai skirtinguose Vilniaus apylinkių miškuose.

Praėjusį antradienį varžybos vyko miškuose ties Baniškių gyvenviete.<br>„Mano antradienių“ nuotr.
Praėjusį antradienį varžybos vyko miškuose ties Baniškių gyvenviete.<br>„Mano antradienių“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2016, 1:19 PM, atnaujinta May 29, 2017, 10:26 PM

„Orientavimosi sportą galima vadinti universalia sporto šaka: vieniems dalyviams mūsų varžybos yra proga ištrūkti į gamtą ir atsipalaiduoti po darbo, kitiems – sportinis iššūkis, treniruotė prieš Lietuvoje ir užsienyje vykstančius čempionatus“, – sakė varžybų organizatorius Linas Keina.

Anot jo, iš šešių skirtingo ilgio ir sudėtingumo trasų sau tinkamą gali išsirinkti kiekvienas dalyvis.

„Mano antradienių“ komanda orientavimosi sportą apibūdina kaip fizinės veiklos, protinio darbo ir meditacijos derinį, o kiekvieno elemento koncentracija priklauso nuo pasirinktos trasos ir dalyvio apsisprendimo.

„Vieni trasas įveikia su vėjeliu, kiti pasirenka lėtesnę spartą ar net eina pėsčiomis. Visi jie juda, kvėpuoja grynu oru, gerina sveikatą“, – teigė L.Keina.

Orientavimosi sportas yra viena iš nedaugelio sporto šakų, kurioje tiksliau pasirinktas maršrutas gali padėti aplenkti greitesnį konkurentą.

„Mūsų pirmtakai žinodavo, kur ieškoti miško gėrybių ir medžioti. Mums, įpratusiems daržovių ieškoti parduotuvių lentynose, o kelio klausti išmaniųjų telefonų, atrasti kelią miškuose reikia mokytis ir treniruotis“, – pasakojo L.Kleina.

Antradieniais vykstančiose orientavimosi varžybose startuoti gali visi norintys be išankstinės registracijos. Tereikia atvykti į varžybų centrą pasirinktu metu nuo 16 iki 19 val.

Orientavimosi sporto naujokams organizatoriai siūlo trumpą instruktažą, kaip naudotis kompasu, skaityti žemėlapį ir orientuotis vietovėje.

Viename etape vidutiniškai startuoja daugiau nei 180 orientavimosi sporto entuziastų – veteranų ir naujokų. Jauniausiam dalyviui – 6 metai, vyriausiam – 80.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.