Dėl remontuojamų Kauno gatvių pasigirdo net atsiprašymų

Prieš metus vos pradėjęs darbą Kauno meras V.Matijošaitis viešai pareiškė praplovęs smegenis savivaldybės įmonių vadovams – nuo šiol esą teks dirbti visai kitaip ir vienintelis tikslas bus pateisinti teisėtus kauniečių lūkesčius.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2016, 7:00 AM, atnaujinta May 29, 2017, 8:00 PM

Tąkart susigūžę įmonių vadovai turbūt tirtėjo iš baimės, tačiau praėjo šiek tiek laiko ir jie apsiprato. Ar ne metas būtų surengti naują smegenų praplovimo seansą? Ir net tik savivaldybės, bet ir kai kurių privačių bendrovių vadovams.

Štai Taikos prospekto dangą remontuojančios įmonės „Kauno keliai“ darbuotojai ruošdamiesi pilti asfaltą dar prieš Velykas pažeistas vietas išpjaustė ir paliko kelioms dienoms. Tokios kliūtys smarkiai apsunkino automobilių judėjimą, susidarė spūstys, o keli neatidūs vairuotojai prakirto padangas į aštrius asfalto kampus.

Patys aršiausieji pradėjo net burbėti neva gal geriau išvis nepradėti darbų, kurie sukelia tokių rūpesčių. Nors kelininkai įrengė greitį ribojančius ženklus, jų buvo galima ir nestatyti, nes Taikos prospekto atkarpa nuo Ateities plento iki automobilių turgaus priminė slalomo trasą.

„Kauno kelių“ vadovai aiškino, kad gatvių remonto darbų planas smarkiai kenčia dėl orų kaitos, mat pradėjus snigti ar lyti kloti naujos asfalto dangos negalima, nes smarkiai nukentėtų kokybė.

Tuo tarpu savivaldybės administracijos direktorius G.Petrauskas pareiškė, kad ir jam pačiam labai nepatinka važinėti tokiomis gatvėmis. Jis patarė kelininkams tiksliau planuoti darbus ir duobes užlyginti tą pačią ar bent jau kitą dieną.

G.Petrauskas pažadėjo apie tai pasikalbėti su „Kauno kelių“ vadovais ir turbūt pažadą ištesėjo, nes labai greitai vaizdas Taikos prospekte pasikeitė.

Žinoma, kelininkai negali remontuoti gatvių sklandydami ore, tačiau paruošus dangą remontui asfaltas pilamas jau kitą dieną ir vairuotojams netenka plūstis.

Dar daugiau – ties darbų ruožu atsirado ryškiaspalviai faneros lakštai su atsiprašymais už laikinus nepatogumus. Net pykti neišeina, kai gerą darbą darantys žmonės dar ir atsiprašo už eismo dalyviams kylančius sunkumus.

Konfliktų su kauniečiais nenori ir Laisvės alėją rekonstruojančios bendrovės „Autokausta“ vadovai. Vietos gyventojai ir šioje miesto dalyje įsikūrę verslininkai vis garsiau kalba apie pabodusį triukšmą, dulkes ir netvarką.

„Autokaustos“ atstovai kantriai aiškinasi dėl kiekvieno nupjauto medžio, išardyto šaligatvio ar iškasto griovio. Taip pat neužmiršta atsiprašyti dėl kylančių nepatogumų – juk jie tik dirba darbą, kurį atlikti užsakė miesto valdžia.

Kauniečiai nurimsta su viltimi, kad po atnaujinimo Laisvės alėja tikrai bus neatpažįstama. Pralaimėjusiųjų nelieka.

Kiek kitaip kauniečiams kylančius nepatogumus vertina savivaldybės įmonės „Kauno vandenys“ vadovai. Šiemet buvo įkurta centrinė dispečerinė, kuriai kauniečiai specialiu telefonu gali pranešti apie mieste atsiradusias naujas įgriuvas gatvėse. Smengančiais nuotekų šuliniai turėtų pasirūpinti „Kauno vandenų“ darbuotojai.

Prie vieno tokio šulinio, kuriame pabuvojo dešimtys automobilių ratų, o mažiau įgudę vairuotojai braukė šaltą prakaitą, „Kauno vandenų“ darbuotojai pasirodė praėjus maždaug mėnesiui po skambučio telefonu, ir tik papildomai informavus savivaldybės miesto tvarkymo skyrių. Kalbama apie šulinį ne kažkur miesto pakraštyje, o pačiame miesto centre, Laisvės alėjos pradžioje.

Po remonto šulinio grotelės atrodė šiek tiek įsmukusios, bet gal taip ir turi būti? Vis geriau negu besiverianti praraja.

Galėjo „Kauno vandenų“ darbuotojai atsiprašyti bent jau už tai, kad ilgokai užtruko kelyje, ir belieka tikėtis, jog į pranešimus apie vandentiekio avariją mieste jie reaguoja greičiau.

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą