Dar viena R. Karbauskio staigmena – jau nebe paslaptis

Prieš Velykas atvertęs pagrindinį savo kozirį būsimuose Seimo rinkimuose – vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį – Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vedlys Ramūnas Karbauskis staiga ėmė slapukauti.

R.Karbauskis neatskleidžia kandidatų sąrašo, kol šalies valdžia delsia priimti sprendimą dėl S.Skvernelio.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Karbauskis neatskleidžia kandidatų sąrašo, kol šalies valdžia delsia priimti sprendimą dėl S.Skvernelio.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Jovaiša pretenduoja į ketvirtąją vietą Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų sąraše.<br>T.Bauro nuotr.
E.Jovaiša pretenduoja į ketvirtąją vietą Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų sąraše.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 11, 2016, 1:07 PM, atnaujinta May 29, 2017, 4:18 PM

Anksčiau žadėjęs iš karto po Velykų visuomenei pristatyti ir likusį partijos kandidatų į Seimą sąrašo dešimtuką, pastaruoju metu R.Karbauskis neskuba to daryti ir tik laido užuominas apie naujas bombas, kuriomis žada sudrebinti šalį.

Praėjusios savaitės pabaigoje R.Karbauskis mįslingai užsiminė, kad be viešai jau įvardytų pavardžių, dar yra vienas žmogus, kuris pretenduoja į aukštą poziciją partijos kandidatų sąraše.

Sąjunga su S.Skverneliu dėmesį į „valstiečius“ atkreipęs R.Karbauskis intrigavo vis dar negalįs atskleisti kandidato pavardės, tačiau leido suprasti, kad jis iš akademinės visuomenės ir sąraše bus taip aukštai, kad neišvengiamai pateks į Seimą.

Šaltinių teigimu, R.Karbauskio vis dar bandoma nuslėpti sąrašo staigmena – fotografo ir albumo „Neregėta Lietuva“ autoriaus Mariaus Jovaišos tėvas 65 metų Eugenijus Jovaiša.

Lietuvos Edukologijos universiteto Istorijos fakulteto dekanas profesorius E.Jovaiša portalui patvirtino susigundęs pasukti į politiką. Anksčiau rinkimuose nedalyvavęs mokslininkas teigė, kad „valstiečius“ jis pasirinko dėl R.Karbauskio požiūrio į kultūrą bei švietimą. „Tas požiūris man yra artimas“, – nedaugžodžiavo būsimas kandidatas į Seimą.

E.Jovaiša tvirtino kol kas nežinąs savo tikslios vietos sąraše. „Tačiau kažkur aukščiau“, – sakė praėjusią vasarą su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiu susipažinęs profesorius.

Bet E.Jovaiša tikino neketinąs pretenduoti į švietimo ir mokslo ministrus: „Apsaugok Viešpatie! Tokių ambicijų aš neturiu ir nesirengiu turėti. Apskritai su tais postų dalinimais reikėtų elgtis atsargiau. Pirmiausia Valstiečių ir žaliųjų sąjungai reikėtų galvoti apie penkių procentų barjerą, o paskui dalintis postus. Žinant mūsų rinkimų sistemą, žmonių aktyvumą – kam taip angažuotis?“.

R.Karbauskis portalui irgi patvirtino, kad E.Jovaiša sutiko dalyvauti būsimuose rinkimuose. Anot partijos vedlio, jam siūloma ketvirta vieta kandidatų sąraše.

Neoficialiomis žiniomis, pirmajame Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų dešimtuke, kuri dar turėtų patvirtinti šios partijos taryba, iš viso yra šeši nepartiniai kandidatai. Tiek jų turėtų būti ir antrajame sąrašo dešimtuke.

Šaltinių teigimu, sąrašo vedliu siūloma tapti S.Skverneliui. R.Karbauskis į Seimą eitų antras sąraše, po jų turėtų rikiuotis – vienintelė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Seime Rima Baškienė.

Į pirmąjį penketuką taip pat pretenduoja psichiatras Aurelijus Veryga, kurį R.Karbauskis jau anksčiau yra įvardijęs kaip galimą kandidatą į sveikatos apsaugos ministrus.

Į antrąjį penketuką pretenduoja šiuo metu narystę partijoje sustabdęs Lietuvos žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas, kuris yra įvardijamas ir kaip kandidatas į žemės ūkio ministrus.

Dešimtuke taip pat yra „valstiečių“ pretendentu į finansų ministrus įvardijamas buvęs premjero Algirdo Butkevičiaus patarėjas Stasys Jakeliūnas, Seimo narys Povilas Urbšys, sveikuolis Dainius Kepenis ir vidaus reikalų ministro S.Skvernelio patarėjas Vytautas Bakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.