NATO naikintuvai praėjusią savaitę buvo keliami 3 kartus

Nuo balandžio 4 d. iki 10 d. NATO oro policijos funkcija vykdantys naikintuvai tris kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos Federacijos karinių orlaivių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

NATO naikintuvai praėjusią savaitę buvo keliami 3 kartus.<br>Ispanijos KOP nuotr.
NATO naikintuvai praėjusią savaitę buvo keliami 3 kartus.<br>Ispanijos KOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2016, 1:38 PM, atnaujinta May 29, 2017, 4:06 PM

Kaip rašoma KAM pranešime, balandžio 4 d. NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Emario aviacijos bazės (Estija) atpažino ir palydėjo Rusijos Federacijos transporto orlaivį Tu-134 , skridusį tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros iš Rusijos Federacijos į Kaliningrado sritį.

Orlaivis skrido pagal planą, su įjungtu autoatsakikliu, ryšį su skrydžių centrais palaikė. Šį orlaivį pasitiko du Rusijos Federacijos naikintuvai Su-27, atskridę iš Kaliningrado srities, kurie nepalaikė radijo ryšio, nebuvo įsijungę autoatsakiklio ir nepateikę skrydžio plano.

Balandžio 7 d. NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Emario aviacijos bazės (Estija) atpažino ir palydėjo Rusijos Federacijos transporto orlaivį Il-76, skridusį tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros iš Kaliningrado srities į Rusijos Federacijos žemyninę dalį.

Orlaivis skrido pagal planą, su įjungtu autoatsakikliu, ryšį su skrydžių valdymo centrais palaikė.

Balandžio 8 d. NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Šiaulių aviacijos bazės atpažino ir palydėjo penkis Rusijos Federacijos orlaivius, skridusius tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros – transporto lėktuvą An-12, skridusį iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį be skrydžio plano, be autoatsakiklio, ryšį su skrydžių valdymo centrais palaikė.

NATO naikintuvai palydėjo ir transporto lėktuvą Il-18, skridusį iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį su skrydžio planu, įjungtu autoatsakikliu, ryšį su skrydžių valdymo centrais palaikė.

Taip pat palydėtas transporto lėktuvas Tu-134, skridęs iš Kaliningrado srities į žemyninę Rusijos Federacijos dalį, su skrydžio planu, įjuntu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su skrydžio valdymo centrais palaikė bei du Su-27 naikintuvus, kurie lydėjo Tu-134.

Naikintuvai skrido iš Kaliningrado srities nepateikę skrydžio plano, neįjungę radiolokacinių atsakiklių ir nepalaikydami radijo ryšio su skrydžių valdymo centrais, palydėję transporto lėktuvą Tu-134, naikintuvai grįžo į Kaliningrado sritį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.