T. Žilinską sukritikavusioms profsąjungoms – premjero atkirtis

Premjeras Algirdas Butkevičius pasipiktino profsąjungų sujudimu ir atvirai išsakytomis abejonėmis dėl naujai paskirto vidaus reikalų ministro Tomo Žilinsko. Premjeras pareiškė, kad profsąjungų lyderiai ketina dalyvauti Seimo rinkimuose, todėl jiems pirmiausia reikėtų „išsistatutinti“ ir tada kalbėti.

Premjeras atsikirto T. Žilinską sukritikavusioms profsąjungoms<br>Montažas
Premjeras atsikirto T. Žilinską sukritikavusioms profsąjungoms<br>Montažas
Premjeras A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
T.Žilinskas.<br>T.Bauro nuotr.
T.Žilinskas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 14, 2016, 8:29 AM, atnaujinta May 29, 2017, 12:55 AM

Skirtingų šakų pareigūnus jungiančio susivienijimo pirmininkas Vladimiras Banelis trečiadienį abejojo, ar paskirtasis vidaus reikalų ministras T.Žilinskas bus veiklus sprendžiant pareigūnų problemas, nes to dirbdamas ministerijoje iki šiol esą nedarė. Jis teigia, kad T.Žilinsko paskyrimu į pareigas suinteresuota Prezidentūra. Tokią kritiką žėrė įvairiuose žiniasklaidos priemonėse.

„Vidaus reikalų sistemoje esančios profsąjungos pradėjo politikuoti. Esminis neutralumo principas yra pagrįstas statute. Reikėtų nedalyvauti politinių partijų ar organizacijų veikloje“, – Žinių radijuje kalbėjo premjeras Algirdas Butkevičius.

Pasiteiravus, ar nebegalima išsakyti pilietinės pozicijos, premjeras sakė, kad galima sakyti, ką galvoja, bet reikia jausti atsakomybę.

„Turime informaciją, kad kai kurių profsąjungų lyderiai ruošiasi dalyvauti rinkimuose. Jiems yra suteikta galimybė dalyvauti visuomeninėje ir politinėje veikloje. Tačiau yra tam tikros sąlygos, reikia „išsistatutinti“ ir pasakyti, kad dalyvauja politinėje veikloje ir tada kalbėti“, – sakė premjeras.

A.Butkevičius dar kartą pabrėžė, kad T.Žilinskas „yra labai kompetetingas žmogus, išsilavinęs ir laikas viską parodys. Siūlau susilaikyti nuo kritikos“, – ragino premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.