V.Baltraitienė laukia išvadų dėl NŽT naujos vadovės skyrimo

Žemės ūkio ministrė Virginija

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė sako ketinanti nusišalinti nuo bet kokių darbo santykių su galima nauja Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadove Daiva Mūriene, jei ji bus paskirta į šias pareigas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė sako ketinanti nusišalinti nuo bet kokių darbo santykių su galima nauja Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadove Daiva Mūriene, jei ji bus paskirta į šias pareigas.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-18 17:05, atnaujinta 2017-05-28 11:54

„Esu pasiryžusi pati nusišalinti nuo D.Mūrienės skyrimo į šias pareigas bei nuo visko, kas susiję su šiais darbo santykiais. Kreipsiuosi į premjerą, kad jis pasirašytų įsakymą. Tačiau nieko nedarysime, kol negausime oficialaus atsakymo iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK), kaip man elgtis tokiu atveju, taip pat STT išvados. Be to, lauksime teismo sprendimo, ar jis priims vieno iš konkurso dalyvių skundą – jei teismas uždės apribojimus, taip pat nieko nedarysime“, – BNS pirmadienį sakė V.Baltraitienė.

Ji teigė praėjusią savaitę kreipusis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, kad ji pasakytų, kaip ministrė šiuo atveju turi elgtis. VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė BNS sakė, kad rekomendaciją ministrei žadama pateikti trečiadienį.

VTEK praėjusią savaitę nematė pagrindo pradėti tyrimo dėl NŽT vadovo konkurso.

V.Baltraitienė BNS sakė, jog konkurso laimėtojas į pareigas turi būti paskirtas per 15 darbo dienų po to, kai bus gauta pažyma apie asmens patikimumą. Pažymos dėl D.Mūrienės patikimumo ministrė taip pat dar nėra gavusi. Ji teigė nežinanti, kaip yra tuomet, kai konkurso rezultatai apskundžiami.

Valstybės tarnybos departamento (VTD) atstovė Lina Biekštaitė BNS sakė, jog apskundus konkurso rezultatus teismui, pastarasis priims sprendimą, ar stabdyti asmens priėmimą į pareigas.

VTD pirmadienį pranešė nenustatęs pažeidimų NŽT vadovo konkurse, kurį laimėjo Lietuvos policijos mokyklos darbuotoja Daiva Mūrienė. Konkursas pradėtas tirti po to, kai paaiškėjo, jog žemės ūkio ministrės ryšiai su D.Mūrienės tėvais.

Konkurso rezultatus Vilniaus apygardos administraciniam teismui apskundė venas iš NŽT konkurso dalyvių teisininkas Liudvikas Ragauskis. Teismas jam leido iki balandžio 29 dienos šalinti skundo trūkumus ir tikslinti reikalavimus.

D.Mūrienė konkursą laimėjo balandžio 7 dieną, surinkusi 7,25 balo, tuo metu L.Ragauskis su kitu pretendentu dalinosi trečią – ketvirtą vietas, surinkę 6,12 balo.

Kaip ir ministrė V.Baltraitienė, D.Mūrienės tėvas, Gūdžiūnų seniūnas Regimantas Valiauskas yra „Darbo partijos“ narys, jis teigia bendraujantis su ministrės vyru Regimantu Baltraičiu. D.Mūrienės motina Zita Valiauskienė, Kėdainių savivaldybės kontrolierė, kelerius metus buvo tiesioginė V.Baltraitienės pavaldinė, kuomet pastaroji vadovavo Kėdainių savivaldybės administracijai, buvo merė.

Žemės ūkio ministrė patvirtina pažįstanti D.Mūrienės tėvus, tačiau neigia ką nors žinanti apie pačią NŽT vadovo konkurso nugalėtoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.