Du buvę ministrai neišsiteko sąraše

Valstiečių ir žaliųjų sąjungai sužvejojus populiarųjį Saulių Skvernelį, į tamsius politinius vandenis buvo paleistas šios partijos tinkle anksčiau spurdėjęs kitas buvęs vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

R.Šukys ir S.Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr. iš archyvo
R.Šukys ir S.Skvernelis.<br>R.Danisevičiaus ir D.Umbraso nuotr. iš archyvo
J.Varno pieš.
J.Varno pieš.
Daugiau nuotraukų (2)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

Apr 19, 2016, 6:48 AM, atnaujinta May 28, 2017, 11:20 AM

„Valstiečiams“ vadovaujantis Ramūnas Karbauskis dar prieš keletą savaičių viešai dalijosi planais, kad su Seimo kontrolieriumi R.Šukiu yra pasiektas susitarimas dėl bendro darbo.

R.Karbauskio teigimu, R.Šukys esą pats ieškojo galimybių bendradarbiauti su „valstiečiais“. Neoficialiomis žiniomis, jam netgi buvo atsivėrusi galimybė patekti į antrąjį šios partijos kandidatų sąrašo dešimtuką.

Bet pastaruoju metu R.Šukio jame neliko.

Kalbama, kad buvusiam liberalcentristui koją pakišo S.Skvernelis. Pastarajam sutikus kandidatuoti į Seimą kito buvusio Vidaus reikalų ministerijos vadovo žvaigždė nublanko.

Dar nežino, ar parems

Kalbėdamasis su „Lietuvos rytu“ R.Karbauskis pripažino, kad su į politiką panorusiu sugrįžti R.Šukiu jau senokai buvo aptarinėjami įvairūs bendradarbiavimo variantai: „Viskas buvo įmanoma, bet mes daugiau kalbėjomės, tarėmės, galvojome, tačiau kokio nors konkretaus susitarimo nebuvo.“

Anot „valstiečių“ vadovo, nepaisant šių pasikalbėjimų, Seimo kontrolierius nusprendė būsimuose rinkimuose dalyvauti kaip nepriklausomas kandidatas.

„Mes spręsime, ar remsime jo kandidatūrą vienmandatėje apygardoje, ar kelsime toje apygardoje ką nors savo. Neatmesčiau pirmojo varianto.

Aš labai palaikau tokį jo apsisprendimą.

R.Šukys yra žinomas politikas ir galbūt toks variantas jam bus naudingiausias. Jam tikrai nereikia su kuo nors savęs susieti. Jam tai nėra naudinga. Aš juo dėtas elgčiausi taip pat“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Sukliudė ir buvęs konfliktas?

Pats R.Šukys per Seimo kontrolierių įstaigos atstovą spaudai „Lietuvos rytui“ pranešė politikoje nedalyvaujantis ir su rinkimais susijusių klausimų nekomentuojantis.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, Seimo kontrolieriaus galimybes su „valstiečiais“ grįžti į valdžią apsunkino jo buvusi karjera – buvęs liberalcentristas vadovavo ne tik Vidaus reikalų, bet ir Sveikatos apsaugos ministerijoms. Tuo metu „valstiečiai“ pirmenybę teikia anksčiau nebuvusiems valdžioje.

Be to, R.Karbauskio kariauna kalbina rinkimuose dalyvauti su Alytaus meru Vytautu Grigaravičiumi siejamo visuomeninio judėjimo atstovus. Bet buvusių policijos generalinio komisaro ir vidaus reikalų ministro santykiai nebuvo itin šilti.

V.Grigaravičius iš posto buvo priverstas pasitraukti po to, kai tokį žingsnį po tragedijos Skuode, kur patrulis sutraiškė tris vaikus ir paspruko iš įvykio vietos, žengė R.Šukys.

Po šio įvykio ministras komisarui buvo iškėlęs ultimatumą – turi trauktis arba vienas, arba kitas. V.Grigaravičiui neskubant to daryti, atsistatydinimo pareiškimą įteikė R.Šukys.

Tačiau po savaitės iš posto pasitraukė ir policijos vadovas.

Tačiau R.Karbauskio aiškinimu, buvęs R.Šukio konfliktas su V.Grigaravičiumi neturėjo įtakos dėliojant dabartinį „valstiečių“ kandidatų į Seimą sąrašą.

Anot Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko, susitarimai su alytiškių visuomeniniu judėjimu kol kas yra itin aptakūs.

Kalbina visuomenininkus

Gerokai atviresnis „valstiečių“ lyderis buvo kalbėdamas apie vykstančias derybas su kitais praėjusiuose savivaldos rinkimuose dalyvavusiais ir sėkmingai pasirodžiusiais visuomenininkų komitetais.

„Esame pasiūlę į mūsų rinkimų sąrašą deleguoti savo žmonių Kauno mero Visvaldo Matijošaičio vadovaujamam visuomeniniam judėjimui ir tikimės, kad jų bus. Tačiau konkrečių susitarimų taip pat dar nėra.

Daugiau konkretumo yra dėl Seimo nario Valerijaus Simuliko visuomeninio judėjimo „Už Šiaulius“. Jie į „valstiečių“ sąrašą siūlomus atstovus turėtų patvirtinti šiomis dienomis. Pats V.Simulikas gali būti įrašytas į antrąjį kandidatų sąrašo dešimtuką“, – pasakojo R.Karbauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?