Vertins papildomus duomenis dėl A. Margelio elgesio

Vyriausioji tarnybinės etikos

Etikos sargai vertins papildomus duomenis dėl A. Margelio elgesio.
Etikos sargai vertins papildomus duomenis dėl A. Margelio elgesio.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2016, 3:35 PM, atnaujinta May 28, 2017, 9:44 AM

Advokatų kontoros „DILEX Žibas, Balčiūnienė, Baronas ir partneriai“ atstovas pranešime Komisijai nurodo papildomus duomenis dėl galimai įvykusio UAB „Dzūkų žinios“ akcijų pirkimo-pardavimo sandorio, kuris Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nustatyta tvarka nebuvo deklaruotas. Prašoma įvertinti, ar dėl to nebuvo pažeistas minėtas teisės aktas.

Praėjusią savaitę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS – LKD) partijos Priežiūros komitetas oficialiai pasiūlė partijos Lazdijų skyriaus pirmininkui, Lazdijų rajono savivaldybės merui A. Margeliui stabdyti narystę partijoje.

Lazdijų rajono savivaldybė ir jai pavaldžios valdiškos institucijos didesnėmis nei rinkos kainomis įsigyja prekes iš A. Margeliui priklausančios bendrovės „Dzūkų žinios“. Šiai bendrovei vadovauja mero žentas, joje dirba ir mero dukra.

Šiuo metu Viešųjų pirkimų tarnyba atlieka patikrinimą dėl viešųjų pirkimų Lazdijų rajono savivaldybėje ir jai pavaldžiose įmonėse.

Į VTEK dėl šio klausimo – tų pačių pirkimų ir galimo viešų ir privačių interesų supainiojimo – jau anksčiau buvo kreipusis Lietuvos socialdemokratų partija, bet neįžvelgusi A. Margelio kaltės komisija tyrimo nepradėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.