„Tvarkiečius“ purto nesutarimai: traukiasi Stasys Brundza

Seimo narys, praeityje garsus lenktynininkas ir kolekcionierius Stasys Brundza palieka valdančiąją „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją. Taip jis apsisprendė po skaudžių bendrapartiečio žodžių.

„Tvarkiečius“ purto nesutarimai: traukiasi S. Brundza.<br>Montažas
„Tvarkiečius“ purto nesutarimai: traukiasi S. Brundza.<br>Montažas
„Tvarkiečius“ purto nesutarimai: traukiasi S. Brundza.<br>V.Balkūno nuotr.
„Tvarkiečius“ purto nesutarimai: traukiasi S. Brundza.<br>V.Balkūno nuotr.
„Tvarkiečius“ purto nesutarimai: traukiasi S. Brundza.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Tvarkiečius“ purto nesutarimai: traukiasi S. Brundza.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 21, 2016, 2:50 PM, atnaujinta May 28, 2017, 3:28 AM

Politikas sako pasitraukiantis dėl „tvarkiečių“ atstovo Remigijaus Žemaitaičio pasisakymų apie „Tvarkos ir teisingumo“ partiją pasirinkusius parlamentarus, kurie į Seimą buvo išrinkti kaip Drąsos kelio partijos atstovai. Tarp jų ir S.Brundza.

„Aiškiai įvardinta, kad tie žmonės, kurie ėjo su Drąsos keliu į Seimą yra žmogžudžiai. Aš nesu žmogžudys“, – portalui lrytas.lt sakė B.Brundza.

Pasak jo, galvoti yra viena, bet viešai kabėti – kas kitą. „Jei viešai ir ne kartą taip kalba teisininkas, tai jis turbūt žino, kad turi ir įrodymus turėti. Aiškiai įvardinta, kad tie žmonės, kurie ėjo su Drąsos keliu į Seimą yra žmogžudžiai. Aš nesu žmogžudys“, – teigė B.Brundza.

Siekia susilpninti partiją?

R.Žemaitaitis anksčiau žiniasklaidai teigė, kad jam protu nesuvokiami dalykai „tai yra naujai atėjusių žmogžudžių partijos atstovų (veiksmai) – Vasiliauskų ir kitų – kurie būtent, tiesiai šviesiai galima sakyti, nužudė keturis žmones tam, kad pasidarytų sau „piarą“ ir patektų į rinkimus“.

„Tvarkietis“ toliau dėstė, kad tie žmonės (S.Brundza taip pat – Red.) yra neprognozuojami, jų išsilavinimas arba bent jau patirtis esą yra labai prastos kokybės, jie gali tik per rėkavimus, per piketus, per šūkavimus kažką pasiekti, o ne savo protu.

S.Brundza sako, kad R.Žemaitaitis savo pasisakymais nori susilpninti „Tvarkos ir teisingumo“ partiją ir jos galimybes sėkmingai dalyvauti Seimo rinkimuose.

Bandė perkalbėti – nepavyko

S.Brundza aiškino, kad jo pasitraukimas – tai gerai apgalvotas ir nespontaniškas sprendimas. Sako nesulaukęs, kad R.Žemaitaičio pasisakymai būtų partijoje apsvarstyti ir įvertinti, todėl palieka frakciją. R.Paksas bandė perkalbėti politiką, tačiau tai nepadėjo.

Dabar S.Brundza priklausys Mišriai Seimo frakcijai ir ketina tęsti darbus Seime iki rinkimų. Ar dalyvaus rudenį vykstančiose rinkimuose, dar neapsisprendė.

Pasipiktinęs šiaip pareiškimais, S.Brundza taip pat sako, jog pasikonsultavęs su teisininkais spręs, ar dėl jų kreiptis į teisėsaugą.

„Tvarkiečių“ frakcijos gretos mažėja iki 11 Seimo narių. S.Brundza, kaip ir dar keli Drąsos kelio atstovai, Seime prisijungė prie „tvarkiečių“ frakcijos, nes Drąsos kelio frakcija parlamente yra subyrėjusi. Buvę Drąsos kelio atstovai rinkimus irgi planuoja su „tvarkiečiais“, pvz., vienas jų, Valdas Vasiliauskas, yra TT rinkimų štabo vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.