A. Dumčius šalinamas iš konservatorių gretų

Tėvynės sąjungai – Lietuvos

Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščioniams demokratams (TS–LKD) priklausantis Seimo narys Arimantas Dumčius, nusprendęs rinkimuose savarankiškai dalyvauti prieš partijos iškeltą kandidatą Andrių Kupčinską, šalinamas iš partijos.<br>T. Bauro nuotr.
Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščioniams demokratams (TS–LKD) priklausantis Seimo narys Arimantas Dumčius, nusprendęs rinkimuose savarankiškai dalyvauti prieš partijos iškeltą kandidatą Andrių Kupčinską, šalinamas iš partijos.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 10:01 AM, atnaujinta May 28, 2017, 1:49 AM

„Iš esmės sprendimas yra Priežiūros komitete aptartas – tai yra šalinimas iš partijos“, – BNS penktadienį sakė TS–LKD Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.

Pasak jo, dėl šalinimo apsispręsta ketvirtadienį vykusiame posėdyje, tačiau kadangi šiame posėdyje A.Dumčius nedalyvavo, dar vienas posėdis rengiamas penktadienį.

„Pagal mūsų procedūras, jeigu posėdyje svarstomas narys nedalyvauja, jis kviečiamas į antrą posėdį. Kadangi vakar kviestas jis pats neatvyko, dėl to posėdį šiandien darom dar kartą ir tas sprendimas bus priimtas“, – sakė V.Benkunskas.

Pasak jo, sprendimas penktadienį galės būti priimtas ir A.Dumčiui nedalyvaujant.

Situaciją dėl A.Dumčiaus ketvirtadienio vakarą svarstė ir Kalniečių skyrius, kuriam politikas priklauso. Skyrius taip pat siūlo šalinti A.Dumčių iš partijos.

„Mūsų nuomonė tokia, kad pagal įstatus ir visą darbą ir elgesį, žmogus eina prieš partiją ir prieš skyrių, prieš skyriaus valią“, – BNS sakė šio skyriaus pirmininkė Audronė Bendokienė.

Pasak TS–LKD frakcijos seniūno Seime Andriaus Kubiliaus, dėl A.Dumčiaus ateities frakcijoje ketinama apsispręsti artimiausiame frakcijos posėdyje.

A.Dumčius Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK) registravosi kaip savarankiškas politinės kampanijos dalyvis ir pretendentas į kandidatus Kalniečių apygardoje. TS–LKD šių metų Seimo rinkimuose Kauno Kalniečių apygardoje yra nusprendusi kelti buvusio Kauno mero A.Kupčinsko kandidatūrą. Praėjusiuose Seimo rinkimuose 2012 metais Kalniečių apygardoje A.Dumčius buvo iškovojęs Seimo nario mandatą.

A.Dumčius BNS patvirtino apie savo ketinimus ir teigė sustabdęs narystę partijoje, bet iš jos išeiti pats neketino. Jis savo kandidatūrą kelti sakė nusprendęs „ypatingai paprašius rinkėjams iš tos apygardos, kurioje aš buvau renkamas tris kartus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.