Ištikimoji Radžio gerbėja bando belstis į Strasbūrą

Už grasinamą žinutę solistui Vytautui Juozapaičiui baudą gavusi vilnietė Raisa Šarkienė Europos žmogaus teisių teismui Strasbūre apskundė šį incidentą tyrusių policininkų veiksmus.

Šiuo metu vilnietei R.Šarkienei daug rūpesčių: tenka bylinėtis su Lietuva ir ruoštis aštuntajai santuokai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiuo metu vilnietei R.Šarkienei daug rūpesčių: tenka bylinėtis su Lietuva ir ruoštis aštuntajai santuokai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Juozapaitis
V.Juozapaitis
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

2016-04-22 08:45, atnaujinta 2017-05-28 01:59

Lietuvą pasiekė prieš aštuonerius metus tarp dainininko Radžio Aleksandrovičiaus gerbėjos R.Šarkienės ir dabartinio Seimo nario V.Juozapaičio kilusio konflikto aidai.

Vyriausybė sulaukė R.Šarkienės pareiškimo, kuriuo ji Strasbūro teismui skundžiasi dėl esą pažeistų jos teisių į teisingą teismą Lietuvoje.

Pasigedo advokato

Kalta dėl grasinamos žinutės siuntimo pripažinta ir 5000 litų baudą gavusi R.Šarkienė teigia, kad buvo nuteista nepagrįstai.

Esą ji žinutės V.Juozapaičiui nesiuntusi, o ikiteisminio tyrimo metu prisipažinusi tik spaudžiama policijos. Pareigūnai tariamai ją privertė atsisakyti advokato ir prisipažinti dėl nusikaltimo, kurio ji nepadarė.

Ir nors teisme įtariamąją gynė valstybės jai skirtas advokatas, R.Šarkienės, kuri neseniai paskelbė apie planus ištekėti aštuntą kartą, nuomone, jos byla negalėjo būti išnagrinėta teisingai.

Nenurodė, kiek nori pinigų

Gavusi R.Šarkienės pareiškimą Vyriausybė turės parašyti atsiliepimą. Su juo susipažinusi pareiškėja galės pateikti savo pastabas ir papildyti pareiškimą suma, kurią pageidauja gauti už tariamai padarytą žalą. Kol kas pinigų sumos, kurią norėtų prisiteisti, R.Šarkienė nenurodė.

Lietuvos atstovų Europos žmogaus teisių teisme teigimu, kol R.Šarkienės byla bus išnagrinėta Strasbūro teisme, gali praeiti dar pora metų, nes Vyriausybė turės teisę susipažinti su papildytu pareiškimu ir pateikti atsiliepimus.

Gali būti, kad pareiškimas iš viso liks nenagrinėtas, nes įtariama, jog R.Šarkienė praleido terminą, kai galėjo paduoti skundą Europos žmogaus teisių teismui.

Žmogaus teisių konvencijoje nurodoma, kad pareiškėjas į Strasbūro teismą gali kreiptis per šešis mėnesius nuo paskutinės instancijos teismo sprendimo, o R.Šarkienė savo skundą pateikė aštuoniomis dienomis vėliau.

Solistui ėmė drebėti rankos

Kaltinimai, kad policininkai ją privertė atsisakyti advokato ir ji dėl to prisipažino, – jau ketvirtoji R.Šarkienės pateikta gynybos versija nuo 2008 metų gegužės 6 dienos, kai V.Juozapaitis į savo mobiliojo ryšio telefoną gavo jį sunerimti privertusią žinutę.

„Norime pasakyti, neturėjote problemų, jų bus. Mes gi jus įspėjome!!! Ar jums neatrodo, kad ilgai gyvenate? Tai buvo paskutinis įspėjimas, duodu laiko džiaugtis gyvenimu, jei nori turėti šeimą, o ne karstus. Čia ne juokai, ponas soliste, mes jus stebime“, – rašė nežinomas siuntėjas.

Nors V.Juozapaitis sakė esąs ramus žmogus, tąkart, kaip pats prisipažino, jam pradėjo drebėti rankos.

Netrukus buvo nustatyta, kad žinutę iš savo draugės sūnaus telefono išsiuntė ištikimoji Radžio gerbėja R.Šarkienė.

Policijos pareigūnams ji teisinosi, kad tą vakarą stebėjo laidos „Žvaigždžių duetai“ filmavimą ir ją, pusiau čigonę, užaugusią vaikų namuose, labai įskaudino V.Juozapaičio pastabos, išsakytos Radžiui.

„Užpykau, nesusilaikiau“, – aiškino R.Šarkienė.

Teisme pakeitė parodymus

Bylai pasiekus teismą R.Šarkienė jau pradėjo kalbėti kitaip. Ji neigė rašiusi žinutę V.Juozapaičiui, o prisiimti svetimą kaltę ją privertę policijos pareigūnai.

„Mane nuvežė į Policijos departamentą ir pareiškė: būk gera, prisipažink, kad rašei žinutę, nes čia išpūstas burbulas, ponas Juozapaitis yra departamento viršininko draugas, todėl pasakyk taip, kaip mes pasakysime“, – teisme kalbėjo R.Šarkienė.

Moteris aiškino, jog jai vienas policininkas diktavo tekstą, o tyrėja užrašinėjo parodymus ir ją gąsdino, kad pasodins 15 parų, jei neprisiims svetimos kaltės.

Po kiek laiko teisiamoji pateikė trečią versiją – esą po laidos filmavimo ji su drauge ir jos nepilnamečiu sūnumi sėdėjo bare ir aptarinėjo koncertą.

Berniukas lakstė po barą, jo telefonas buvo paliktas ant stalo. Pasak R.Šarkienės, besėdint prie jų priėjo aukštas šviesiaplaukis vyriškis ir paprašė pasinaudoti telefonu, o po to paėmęs jį kažką jame stukseno. Tik vėliau ji esą suprato, kad vyras rašė žinutę. Greičiausiai tą pačią, kuri išgąsdino V.Juozapaitį.

Bandė apkaltinti solistą reketu

* R.Šarkienės versijomis teismas nepatikėjo. Ji buvo pripažinta kalta dėl grasinimų V.Juozapaičiui (nuotr.) ir nubausta 10 tūkstančių litų bauda.

* Vėliau Vilniaus apygardos teismas baudą sumažino per pusę, bet R.Šarkienei netiko ir tai. Ji rašė kasacinį skundą Aukščiausiajam teismui, bet jis nebuvo priimtas.

* Moteris taip pat grasino paduoti į teismą V.Juozapaitį, nes nagrinėjant bylą pirmosios instancijos teisme jis prašė 100 tūkstančių litų neturtinei žalai atlyginti.

* R.Šarkienė apkaltino V.Juozapaitį prievartaujant iš jos turtą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.