Sociologas priblokštas: „Reitinguose dar nebuvo nieko panašaus“

Lietuvos politinių partijų reitinguose didžiulės permainos ir per keletą metų neregėta nauja rikiuotė. Po naujų rezultatų kažkas ilgai negalės užmigti, o kai kas pašoks į orą. Išsipildė pačios baisiausios valdančiųjų prognozės.

Sociologas „Vilmorus“ vadovas V.Gaidys.
Sociologas „Vilmorus“ vadovas V.Gaidys.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 8:50 PM, atnaujinta May 27, 2017, 11:55 PM

Sociologas „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys teigė, kad partijų reitinguose per visą kadenciją dar nebuvo nieko panašaus.

„Sensacingi pokyčiai užgriuvo partiją, kuri ilgą laiką buvo labai stabili ir jokie aplinkos įvykiai neveikė. Netikėtai staigus kritimas ir prarastas didelis gabalas elektorato rinkėjų. Atrodo, kad partiją saugojęs gaubtas staiga įplyšo ir visos susikaupusios bėdos sugriuvo. Įvykių kiekybė perėjo į kokybę.

Dar didesnė sensacija dėl partijos, kuri įsitvirtino antroje vietoje. Ši partija metus laiko augo mikroskopiškai, tačiau per pastarąjį mėnesį šovė į viršų. Ji pasinaudojo susidariusia situacija ir prisiviliojo rinkėjus“, – kalbėjo sociologas.

Pasak jo, jau seniai nebuvo, kad likus pusei metų iki rinkimų būtų tokia kunkuliuojanti atmosfera. Visos partijos juda ir yra labai gyvybingos. Tai signalas, kad niekam negalima flegmatiškai stovėti, nes aplenks kiti.

Kokie „Vilmorus“ atliktų apklausų rezultatai – skaitykite šeštadienį portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.