V. Gaidys spėja, kur nukeliavo socialdemokratų rinkėjai

[[ge:lrytas:lrytas:1430647]]

Socialdemokratų reitingai krito.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Socialdemokratų reitingai krito.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2016, 9:51 PM, atnaujinta May 27, 2017, 3:57 PM

„Socialdemokratų partijos elektoratas šiuo metu nėra labai stipriai išreikštas, bet pagal įvairius simptomus, ką gavo Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, galima manyti, kad tai kaimiškos vietovės, tas arealas. Galima spėti, kad taip yra (socialdemokratų rinkėjai perbėgo pas LVŽS), nes prieš porą mėnesių jau buvo tie simptomai, (klausiant), už kurią kitą partiją jūs galėtumėt balsuoti, tai buvo dvi partijos kaip dubleriai – Liberalų sąjūdis ir Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, tai viena grupė migravo į tą pusę“, – pirmadienį Lietuvos televizijos laidoje „Dėmesio centre“ sakė bendrovės „Vilmorus“ vadovas V.Gaidys.

Šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta visuomenės nuomonės apklausa parodė, jog balandžio mėnesį reikšmingai sumažėjo ir valdančiosios Socialdemokratų partijos, ir jos vadovo ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus reitingai.

Tuo metu buvusį vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį prisiviliojusios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos reitingai nuosekliai didėja, o balandį partija šoktelėjo iš šeštos pozicijos, kurioje buvo kovą (7,1 proc.), į antrą. Balandį už juos nurodė ketiną balsuoti 11,1 proc. respondentų.

Už socialdemokratus per rinkimus, jeigu jie vyktų kitą sekmadienį, žadėjo balsuoti 15,7 proc. (kovą – 21,2 proc.) bendrovės „Vilmorus“ apklaustų šalies gyventojų. Vasarį socialdemokratų reitingas siekė 23 procentus.

Nepaisant kritimo socialdemokratai išlieka pirmi partijų reitingų lentelėje.

Viešųjų ryšių specialistas Mykolas Katkus mano, kad socialdemokratai pirmąją poziciją išlaikys ir per rinkimus, nepaisant smunkančio populiarumo, o „valstiečiams“ kliūtimi rinkimuose įvardina ir patį partijos pavadinimą.

„Vienintelis dalykas, kuris gali sustabdyti „valstiečius“, tai pavadinimas, vis dėlto Valstiečių sąjunga suteikia tam tikras ribas, nepaisant S.Skvernelio charizmos ir teigiamo vertinimo, yra žmonių, kurie negalės balsuoti už „valstiečius“.

Dabar vyks „valstiečių“ „vetingo“ procesas – žmonės aiškinasi, iš kur (partijos pirmininkas) R.Karbauskis užsidirbo pinigų, ką jis galvojo prieš dešimt metų, ką jis rems ir tas procesas turi tendenciją išgryninti rinkėjus“, – laidoje „Dėmesio centre“ sakė M.Katkus.

„Tikėtis, kad tai bus pirma partija, vargu“, – LŽVS galimybes rinkimuose vertino M.Katkus ir sakė kol kas nematantis ženklų, kad favoritais laimėti pirmą ir antrą poziciją nebūtų socialdemokratai bei atitinkamai liberalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.