Į meilės trikampį patekęs gimnazijos direktorius neteko darbo

Į skandalą įklimpęs Pilviškių „Santakos“ gimnazijos direktorius Arūnas Kiulkis neteko pareigų. Vilkaviškio rajono savivaldybės taryba nusprendė, kad A.Kiulkis nebegali toliau dirbti švietimo įstaigoje. 53 metų pedagogas prašymą atleisti iš darbo tarybai įteikė balandžio pradžioje. Politikų sprendimą sveikino į savivaldybę atvykusios mokytojos ir viena moksleivio motina.

Gegužės 2-oji bus paskutinė A.Kiulkio darbo diena Pilviškių „Santakos“ gimnazijoje.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Gegužės 2-oji bus paskutinė A.Kiulkio darbo diena Pilviškių „Santakos“ gimnazijoje.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Pilviškių gimnazijos bendruomenė tikisi, jog į mokymo įstaigą sugrįš rami darbo atmosfera.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Pilviškių gimnazijos bendruomenė tikisi, jog į mokymo įstaigą sugrįš rami darbo atmosfera.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Laikinai gimnazijai vadovaus direktoriaus pavaduotoja D.Valiūnienė.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Laikinai gimnazijai vadovaus direktoriaus pavaduotoja D.Valiūnienė.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Loreta Juodzevičienė

2016-04-29 11:02, atnaujinta 2017-05-27 05:28

Mokytojos tikino, kad politikai atvėrė kelią atsinaujinimui. „Dabar galėsime nuplauti purvą, kuriuo buvo suterštas gimnazijos vardas“, – kalbėjo mokytojos.

Paskutinė A.Kiulkio darbo diena gimnazijoje bus gegužės 2-oji. Laikinai gimnazijai teks vadovauti vienam iš direktoriaus pavaduotojų – Danutei Valiūnienei.

Pavaduotoja Skirmutė Juškevičienė, dėl kurios grupė gimnazijos moksleivių tėvų, besipiktinančių nepalankia mokymuisi atmosfera, taip pat savo nuru – šalių susitarimu – išėjo iš darbo.

Savivaldybės komisija, nagrinėjusi tėvų skundą, be kita ko, pripažino, kad gimnazijos direktoriaus ir jo pavaduotojos santykiai yra artimi.

Penktadienį į Vilkaviškio tarybos posėdį atvykusios kelios gimnazijos pedagogės neslėpė, jog, tarybos nariams patenkinus A.Kiulkio prašymą atleisti iš darbo, į mokyklą sugrįš normali darbo atmosfera.

„Tuoj prasidės egzaminai. Iki šiol jautė įtampą ir mokytojai, ir mokiniai, ir jų tėvai. Gerą gimnazijos vardą ne taip greitai atgausime, – teigė anglų kalbos mokytoja Vilija Ambrasienė. – Prieš metus bandėme kalbėti su direktoriumi, vėliau – dar kartą. Tačiau jis nieko nepadarė. Jo šeimos problema tapo gimnazijos problema.

Mūsų miestelis mažas. Direktorius – vienas iš matomiausių asmenų. Jis turi būti pavyzdžiu. Amoralimą suvokia ir mokiniai, juk nebūtina buvo ką nors užklupti. Vykdavo vieši direktoriaus, jo žmonos ir pavaduotojos barniai“.

Pilviškietė Daiva, kurios vaikai mokosi gimanzijoje, teigė: „Kai visai išeis direktorius, tik tada patikėsiu, jog pasiekėme tikslą. Viskas tvarkoje, kad jis įsimylėjo, bet kaip mūsų vaikai, moralė? Gimanzijoje kilo sumaištis, mokytojai pasiskirstė stovyklomis. Mokiniai pajuto, kad mokytojai nenusiteikę darbui.

Jei ne šios problemos viešinimas, direktorius nebūtų išėjęs. Vaikams jis turi būti autoritetas“.

Vilkaviškio taryboje yra 25 nariai. Už tai, kad būtų atleistas A.Kiulkis, balsavo 17 narių. Kiti aštuoni abejojo, ar pavaduotoja sugebės organizuoti egzaminų darbą.

Į posėdį atvykusios pedagogės prisipažino, jog joms savotiškai gaila direktoriaus: „Jis tikrai nėra blogas žmogus, bet padarė klaidą“.

Gimnazijai vadovausianti direktoriaus pavaduotoja D.Valiūnienė neslėpė, jog tikisi pokyčių: „Svarbiausia, kad galėsime normaliai dirbti. Tai bus taškas, nuo kurio gimnazija pradės susigrąžinti gerą vardą“.

A.Kiulkis iš tarybos posėdžio išėjo kartu su jį palaikančiais asmenimis. Jis atsisakė komentuoti, pareiškęs, jog šaukšati jau po pietų, nebėra apie ką kalbėti.

Gimnazijos direktorius neturėjo pamokų, todėl su šia mokymo įstaiga jo niekas neberiša.

Susirūpino dėl saugios aplinkos

Skandalas dėl meilės trikampio užvirė tada, kai į Vilkaviškio savivaldybę bei Švietimo ir mokslo ministeriją kreipėsi būrys moksleivių tėvų. Gyventojai tvirtino, kad gimnazijoje susidarė nepalanki atmosfera, kurią jaučia ir komentuoja net vaikai.

Tėvai reikalavo, kad jų vaikai būtų mokomi saugioje aplinkoje. Jie kreipėsi į Vilkaviškio merą Algirdą Neiberką.

„Daugiausia susirūpinimo kelia nepalanki atmosfera, tvyranti įtampa tarp pavaduotojos S.Juškevičienės ir mokytojų kolektyvo.

Vaikų teigimu, atviri konfliktai, mokytojų įžeidinėjimai, durų trankymai dažnai vyksta jų akivaizdoje kartais net per pamokas, vaikai nenoromis tampa šių incidentų liudininkais.

Pavaduotoja mokinių akyse menkina ne tik mokytojo autoritetą, bet ir sutrikdo visą mokymosi procesą, nes, anot vaikų, „po to mokytojos nebesugeba vesti pamokų“, jos verkia, visa pamoka tampa nejauki“, – rašė merui A.Neiberkai moksleivių tėvai.

Viena iš kreipimąsi į savivaldybę bei ministeriją pasirašiusių pilviškiečių, kurios vaikai mokosi gimnazijoje, teigė neabejojanti, kad įtampą gimnazijoje kelia meilės trikampis.

„Iš pradžių tik miestelyje sklido kalbos, o po to tai aptarinėti ėmė ir vaikai gimnazijoje.

Jie papasakoja tėvams, kas vyksta“, – kalbėjo dviejų mokinių motina.

Moteris pasakojo, kad visi trys nelemtojo meilės trikampio dalyviai dirba viename kolektyve, todėl ir jų asmeninės problemos visiems matomos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?