Per savaitę NATO naikintuvai 5 kartus lydėjo rusų orlaivius

Balandžio 25-30 d. NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai penkis kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos Federacijos karinių orlaivių.

Per savaitę NATO naikintuvai 5 kartus lydėjo rusų orlaivius.<br>Ispanijos KOP nuotr.
Per savaitę NATO naikintuvai 5 kartus lydėjo rusų orlaivius.<br>Ispanijos KOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-02 11:48, atnaujinta 2017-05-26 22:54

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad balandžio 26 d. NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Šiaulių aviacijos bazės buvo pakelti identifikuoti Rusijos Federacijos karinį orlaivį, pakilusį į iš Kaliningrado srities. Orlaivis Su-27 skrido tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros be skrydžio plano ir radiolokacinio atsakiklio, nepalaikė radijo ryšio su skrydžių valdymo centrais.

Balandžio 27 d. NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Šiaulių aviacijos bazės buvo pakelti identifikuoti ir palydėti Rusijos Federacijos karinį orlaivį, skrendantį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį.

Naikintuvai, pakilę iš Šiaulių, identifikavo Rusijos Federacijos orlaivį Il-38, skridusį su skrydžio planu ir palaikantį radijo ryšį su skrydžių valdymo centrais, tačiau be radiolokacinio atsakiklio.

Balandžio 28 d. NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Šiaulių aviacijos bazių buvo pakelti du kartus atpažinti ir palydėti Rusijos Federacijos karinių orlaivių skrendančių tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros. Naikintuvai, pakilę iš Šiaulių aviacijos bazės, identifikavo ir palydėjo iš Kaliningrado srities pakilusį be skrydžio plano, su išjungtu radiolokaciniu atsakikliu ir nepalaikantį radijo ryšio su skrydžių valdymo centrais Rusijos Federacijos orlaivį Il-18.

Vėliau, naikintuvai iš Šiaulių buvo pakelti antrą kartą identifikuoti ir palydėti Rusijos Federacijos orlaivį Il-38. Orlaivis pakilęs iš Kaliningrado srities skrido į Rusijos Federacijos žemyninę dalį palaikydamas radijo ryšį su skrydžio valdymo centrais, tačiau be skrydžio plano ir su išjungtu radiolokaciniu atsakikliu.

Balandžio 29 d. NATO oro policijos funkcijas vykdantys naikintuvai iš Šiaulių aviacijos bazės buvo pakelti identifikuoti ir palydėti Rusijos Federacijos karinį orlaivį, skrendantį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Kaliningrado į Rusijos Federacijos žemyninę dalį.

Naikintuvai, pakilę iš Šiaulių, identifikavo Rusijos Federacijos orlaivį Il-20 skridusį su skrydžio planu ir palaikantį radijo ryšį su skrydžių valdymo centrais, tačiau be radiolokacinio atsakiklio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?