Kirto Lazdijų merui A.Margeliui: savivaldybė pažeidė įstatymą

Ketvirtadienį su A.Margeliu BNS nepavyko susisiekti. 

A.Margelio įmonės „Dzūkų žinios“ kanceliarines prekes ir popierių pirkusi Lazdijų savivaldybė grubiai pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, konstatavo Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).
A.Margelio įmonės „Dzūkų žinios“ kanceliarines prekes ir popierių pirkusi Lazdijų savivaldybė grubiai pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, konstatavo Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2016, 4:15 PM, atnaujinta May 26, 2017, 12:39 PM

VPT nustatė, kad Lazdijų rajono savivaldybės administracija atskirai pirkusi kanceliarines prekes ir kopijavimo popierių siekė išvengti privalomų procedūrų. 

Kaip nurodė VPT, buvo tikrinti du pirkimai, kurių laimėtojas – buvusi mero konservatoriaus A.Margelio įmonė „Dzūkų žinios“. Juos vykdžiusi savivaldybė sudarė sutartį pirkti kanceliarinių prekių iš šios įmonės už 15 125 eurų, o kopijavimo popieriaus – už 13 310 eurų. 

VPT teigimu, nustatyta, kad savivaldybė „vengė vykdyti skaidrius viešuosius pirkimus“, t.y. neskelbė jų Centriniame viešųjų pirkimų portale arba viešai, „kad kiekvienas suinteresuotas tiekėjas galėtų sudalyvauti viešajam pirkime, o ne tik patinkantys tiekėjai“. 

„VPT konstatuoja, kad vykdydama šiuos du pirkimus, perkančioji organizacija pažeidė Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtintus skaidrumo ir lygiateisiškumo principus bei kitas įstatymo nuostatas“, – nurodo tarnyba. 

Savivaldybė įpareigota nutraukti sutartis ir per 10 dienų apie tai informuoti tarnybą. 

Pats A.Margelis anksčiau sakė nebesantis „Dzūkų žinių“ akcininkas jau pusantrų metų. Pasak A. Margelio, šios bendrovės akcininkais nėra ir jo artimieji. 

Ketvirtadienį su A.Margeliu BNS nepavyko susisiekti. 

Savivaldybės administracijos direktorius Audrius Klėjus sakė nespėjęs susipažinti su VPT išvada ir negalėjo pasakyti, ar sutartys bus nutrauktos. 

„Peržiūrėsime ataskaitą, kokia ji yra, išanalizuosime ir tada priimsime sprendimą“, – BNS telefonu iš Stambulo tvirtino jis. 

VPT pradėjus tirti viešuosius pirkimus, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) pasiūlė stabdyti A.Margelio narystę partijoje. Jo narystė sustabdyta šią savaitę, partijos Priežiūros komiteto sprendimu. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) taip pat pradėjo tyrimą dėl A.Margelio įtariant, kad galimai nedeklaravo įmonės akcijų pirkimo – pardavimo sandorio ir taip pažeidė įstatymus. 

Registrų centro duomenimis, bendrovę valdo penki akcininkai: Albinas Rėkus, Dalė Juknevičienė, Darius Kaškelis, Kęstutis Matulevičius, Kęstas Sukackas. 

Kaip skelbia delfi.lt, kontrolinis „Dzūkų žinių“ akcijų paketas priklauso A.Rėkui, kuris yra Lazdijų kaimo gyventojas, mokyklos-darželio „Kregždutė“ sargas. Įmonei vadovauja mero žentas Darius Brindza, vadybininke dirba A.Margelio duktė Rūta Margelytė-Brindzienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.