Ryte gyventojai galės mėgautis papildoma ramybės valanda

Seimas linkęs pratęsti ramybės

Turėsime daugiau poilsio?<br>J.Stacevičiaus nuotr .
Turėsime daugiau poilsio?<br>J.Stacevičiaus nuotr .
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2016, 4:36 PM, atnaujinta May 26, 2017, 12:39 PM

Planuojama nustatyti, kad diena trunka nuo 7 iki 19 val. (šiuo metu – nuo 6 iki 18 val.), vakaras – nuo 19 iki 22 val. (šiuo metu – nuo 18 iki 22 val.), naktis – nuo 22 iki 7 val. (šiuo metu – nuo 22 iki 6 val.). Manoma, kad papildomas ramybės laikas (papildoma viena valanda) ryte yra palankesnis laikas gyventojų sveikatai.

Parlamentarai po svarstymo pritarė tokioms Triukšmo valdymo ir Vietos savivaldos įstatymų pataisoms, kuriomis numatoma keisti triukšmo valdymo reglamentavimą. Už naujas nuostatas balsavo 71 Seimo narys, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 6 parlamentarai. Tam, kad jos būtų priimtos, Seimas turės balsuoti dar kartą.

Projektu taip pat numatoma sugriežtinti triukšmo, kylančio atliekant statybos darbus gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose, kontrolės nuostatas.

Vyriausybę numatoma įgalioti tvirtinti Triukšmo, kylančio atliekant statybos darbus gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose, kontrolės vykdymo aprašą, nustatyti triukšmo prevencijos ir mažinimo veiksmų planavimo ir įgyvendinimo aglomeracijose ir ne aglomeracijose esančiuose pagrindinių kelių ruožuose, pagrindinių geležinkelio kelių ruožuose ir stambiuose oro uostuose reikalavimus.

Svarstomais pakeitimais ketinama paskirti Sveikatos apsaugos ministeriją, atsakingą už triukšmo prevencijos valstybės politikos formavimą, organizuojančią, koordinuojančią ir kontroliuojančią šios politikos įgyvendinimą.

Jei Seimas naujas nuostatas priimtų, jos įsigaliotų 2016 m. lapkričio 1 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.