Per pratybas kariškiams tenka kovoti ir su erkių armija

Kelias dešimtis erkių teko nurankioti nuo jauno vyro, atliekančio karinę tarnybą Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione, drabužių. Nemažai jų jau buvo spėję įsisiurbti į kariškio kūną.

Pratybos vyksta Kairių poligone.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Pratybos vyksta Kairių poligone.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 6, 2016, 10:12 PM, atnaujinta May 26, 2017, 9:12 AM

Nemalonūs gyviai karį užpuolė per pratybas Kairių (Klaipėdos r.) poligone. Pratybos vyksta miškingoje vietoje, kariams dažnai tenka šliaužti ant pilvo. Tikriausiai išsipešė jo drabužiai – erkės tuo pasinaudojo ir įsisiurbė į kūną juosmens srityje.

Karį apžiūrėjo bataliono medikai, įsisiurbusios erkės buvo ištrauktos, vyrui skirta vaistų nuo alergijos.

Jis gavo dvi laisvas dienas, buvo stebimas medikų, o po to vėl grįžo į pratybas. Karys jaučiasi gerai: yra paskiepytas nuo erkinio encefalito, todėl pavojaus sveikatai nekilo.

„Tai – pirmosios pratybos, atnaujinus šauktinių kariuomenę. Fotoaparatu stengiuosi viską užfiksuoti, nuolat būnu pratybų zonoje. Pastebėjau ne vieną erkę, ropinėjančią ant rankų. Įsisiurbusių į kūną dar neaptikau“, – sako motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ viešųjų ryšių karininkas Alfonsas Bičkus, pridūręs, kad su erkėmis susiduriama kasmet, tai – įprastas dalykas.

Tik šį kartą didžiulis jų būrys apipuolė vieną vyrą.

Kariai naudoja repelentus, šauktiniai nemokamai skiepijami nuo erkinio encefalito. Pastaraisiais metais nė vienas jų nesusirgo erkiniu encefalitu ar Laimo liga.

„Skiepijami visi, kurie pageidauja. Kai kurie kariai atsisakė skiepytis dėl tam tikrų savo įsitikinimų. Jų priversti negalime“, – sakė A.Bičkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.