Kaliniai dukart apiplėšė Marijampolės kalėjimo parduotuvę

Marijampolės kaliniai sugebėjo apiplėšti kalėjimo zonoje veikiančią parduotuvę. Ir net du kartus. Baudos izoliatoriuje, kur kaliniai turėtų būti ypatingai griežtai prižiūrimi, nuteistieji išpjovė lango grotas, pateko prie parduotuvės, išdaužė sieną ir pasivogė įvairių prekių už maždaug 900 eurų.

Kaliniai dukart apiplėšė Marijampolės kalėjimo parduotuvę<br>Stopkadras
Kaliniai dukart apiplėšė Marijampolės kalėjimo parduotuvę<br>Stopkadras
Kaliniai dukart apiplėšė Marijampolės kalėjimo parduotuvę<br>Stopkadras
Kaliniai dukart apiplėšė Marijampolės kalėjimo parduotuvę<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (2)

Reporterė Geda Kumžienė, Marijampolė

2016-05-09 18:21, atnaujinta 2017-05-26 03:02

Marijampolės pataisos namų parduotuvėje darbavosi nuteistieji, uždaryti į baudos izoliatorių už drausmės pažeidimus. Anot Marijampolės prokurorų, sunkiai suvokiama, kaip kaliniai kalėjimo parduotuvę išplėšė niekieno netrukdomi.

Anot prokuroro Kęstučio Jasaičio, kaliniai savo kameros lango grotas, naudodami tam tikrus įrankius padarė parduotuvės sienoje skylę ir tokiu būdu pateko į parduotuvės vidų.

„Kaliniai kalėjimo parduotuvę apiplėšė du kartus – sausio mėnesį ir balandžio pabaigoje. Apie paskutinę vagystę prokurorai buvo informuoti tik po savaitės. Kaliniai po kalėjimo parduotuvę vaikščiojo kaip po namus – net kaukiant signalizacijai“, – pasakojo K. Jasaitis.

Kaliniai iš kalėjimo parduotuvės išsinešė maždaug 900 eurų vertės prekių. Cigarečių, maisto produktų, papildų. Kol kas nustatyti du įtariamieji.

Parsinešę gėrybių iš kalėjimo krautuvės, nuteistieji vaišino ir likimo draugus. Aiškinamasi, kaip kaliniai į baudos izoliatorių įsinešė įrankių grotoms nupjauti ir sienai išgriauti.

„Marijampolės pataisos namų vadovybė įsitikinusi, kad tinkamai valdo situaciją kalėjime. Esą kaliniai rado tokių priėjimų prie parduotuvės, apie kuriuos pareigūnai nenutuokė“, – sakė prokuroras K. Jasaitis.

Laikinassis Marijampolės pataisų namų direktorius Zenonas Kunca aiškino, kad kalėjime tvarka yra, tiktai nedėkingoje vietoje įsikūrusi pati parduotuvė. Atstumas, anot jo, nuo kalėjimo iki parduotuvės sienos vos 50 centimetrų, todėl nuteistieji ir sugebėjo prakrapštyti senas plytas ir įlįsti į angą.

Kalėjimų departamentas incidento Marijampolės pataisos namuose vertinti neskuba, kol nebaigtas ikiteisminis tyrimas.

„Kol kas aš žinau tiktai minimum aplinkybių, tai aš manau, kad pareigūnai bent jau sulaikydami kaltus asmenis elgėsi tinkamai, laiku vietoj buvo sulaikyti, nustatyti. Dabar reikia išsiaiškinti aplinkybes kaip buvo pasišalinta iš tam tikrų patalpų, kaip buvo patekimo būdai ir juos užkardyti“, – situaciją komentavo Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojas Donatas Matuiza.

Baigus ikiteisminį tyrimą, esą bus priimti sprendimai dėl galimo pareigų neatlikimo arba apsaugos stiprinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.