Savivaldybių asociacija numalšino maištą prieš R. Malinauską

Lietuvos savivaldybių asociacija

R.Malinauskas pastarąjį pusmetį buvo priverstas aiškintis dėl Druskininkų centre ant ežero kranto statomo gyvenamojo namo, praminto Vijūnėlės „dvaru“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Malinauskas pastarąjį pusmetį buvo priverstas aiškintis dėl Druskininkų centre ant ežero kranto statomo gyvenamojo namo, praminto Vijūnėlės „dvaru“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-10 15:40, atnaujinta 2017-05-26 01:08

„Delegatai balsavo prieš rezoliuciją“, – BNS sakė savivaldybių asociacijos atstovė spaudai Indrė Viliūnienė.

Už rezoliuciją balsavo 7, prieš 93 delegatai. Liberalų sąjūdžio atstovai nedalyvavo balsavime.

Ši rezoliucija nebūtų tapusi dokumentu dėl R.Malinausko atstatydinimo, tiesiog būtų pareikštas suvažiavimo delegatų požiūris.

Rezoliuciją dėl nepasitikėjimo asociacijos prezidentu inicijavo sostinės savivaldybės tarybos narys konservatorius Adomas Bužinskas.

R.Malinauskas pastarąjį pusmetį buvo priverstas aiškintis dėl Druskininkų centre ant ežero kranto statomo gyvenamojo namo, praminto Vijūnėlės „dvaru“, Vyriausybės nutarimo dėl kurortų apsaugos zonų panaikinimo aplinkybių. Nors visos institucijos priėmė R.Malinauskui palankius sprendimus, Lietuvos socialdemokratų partija pasiūlė jam sustabdyti narystę partijoje. R.Malinauskas su didžiąja Druskininkų skyriaus dalimi išvis paliko socialdemokratus ir steigia savo politinį judėjimą.

Druskininkų meras Lietuvos savivaldybių asociacijai vadovauja nuo 2003 metų. Pernai jis vėl išrinktas organizacijos prezidentu ketverių metų kadencijai.

1995 metais įsteigta Lietuvos savivaldybių asociacija vienija visas 60 šalies savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.