Agentai drąsūs tik savo teritorijoje

2016 m. gegužės 11 d. 05:00
Arvydas Lekavičius
Jei skaitote šias eilutes, vadinasi, Valstybės saugumo departamento pavadinimą ar santrumpą VSD minėti dar leidžiama, nes Seimas kol kas nepalaimino, o prezidentė „nepalaikino“ D.Jauniškio siūlymo valdžios kritikus prilyginti užsienio agentams.
Daugiau nuotraukų (1)
Bet tai gali įvykti netrukus. Įsivaizduokime, kad užsienio reikalų ministras L.Linkevičius baltarusiškoje spaudoje apie statomoje Astravo elektrinėje nugriuvusias atramas atsitiktinai perskaitė ne dabar, bet po pusmečio, kai jau galiotų saugumiečių stumiamas įstatymas. Juk tada apie mūsų agentų neveiklumą net nebūtų galima prasitarti. O tas neveiklumas akis bado.
Antai Astrave darbuojasi daugybė įvairiausių darbininkų, bet paaiškėjo, kad tarp jų nėra nė vieno mūsiškių „kurmio“, kuris nedelsdamas praneštų apie ten įvykstančius incidentus. Štai tuomet L.Linkevičius galėtų įteikti notą Baltarusijai remdamasis garantuotu šaltiniu, o ne anonimine informacija kokiame nors portale.
Tiek to. „Kurmio“ neįtaisė, tai bent skraidyklę virš elektrinės būtų paleidę – baltarusiški bepiločiai orlaiviai ties Lietuva jau skraido.
Kita vertus, VSD turi darbų iki kaklo ir namie – kurpti pažymas apie kam nors neįtikusius verslininkus. Pavyzdžiui, išvyti tokį G.Žiemelį su šimtais milijonų eurų investicijų į Lenkiją ar Azijos šalis. Mums netinkamas, nes bendrauja su Rusijos oligarchais.
Tiesa, VSD prityla, kai Lietuvos banko valdybos pirmininkas V.Vasiliauskas palaiminamas antrai kadencijai, nors dar ne taip seniai paslaugiai pagelbėjo rusų oligarchui N.Cvetkovui atidarinėti sąskaitas lengvatinių mokesčių valstybėse. Argi gali agentai skeryčiotis, kai tvirtas stogas driekiasi nuo centrinio banko būstinės iki S.Daukanto aikštės rūmų?
Vis dėlto kaip dėl to Astravo?
Gal kažkada pas mūsų Dalią iš Minsko su gėlių puokšte atlėkęs Aliaksandras irgi įsigijo kokią nors stoginę, kuri atominį monstrą apsaugo nuo mūsų „kurmių“?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.