L. Graužinienė: „Rezultatą matome – centrai skelbia nuolaidas“

Kol gyventojai aktyviai dalijasi įspūdžiais po pirmosios protesto dienos, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė prisidėjo prie tų žmonių, kurie nepravėrė parduotuvės durų. Politikė teigė, kad daug produktų atsiveža iš Ukmergės, todėl labai retai apsiperka prekybos centruose.

L. Graužinienė: „Rezultatą matome – centrai skelbia nuolaidas“.<br>Montažas
L. Graužinienė: „Rezultatą matome – centrai skelbia nuolaidas“.<br>Montažas
L. Graužinienė: „Rezultatą matome – centrai skelbia nuolaidas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L. Graužinienė: „Rezultatą matome – centrai skelbia nuolaidas“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L. Graužinienė: „Rezultatą matome – centrai skelbia nuolaidas“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L. Graužinienė: „Rezultatą matome – centrai skelbia nuolaidas“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 11, 2016, 8:30 AM, atnaujinta May 26, 2017, 12:04 AM

„Formaliai nesu akcijos dalyvis. Iš tiesų labai retai einu į parduotuvę, kaip minėjau labai dažnai apiprekina sūnus. Daug maisto produktų atsivežu iš Ukmergės. Kaip ir dalyvauju akcijoje, tačiau kartu nesu aktyvus dalyvis.

Rezultatą matome – didieji centrai skelbia nuolaidas. Ar iš tiesų bus sumažintos kainos, matysime. Tai paskata ir mums politikams persvarstyti ar visos priemonės išnaudotos, kad būtų išspręsta ši problema“, – trečiadienio rytą Žinių radijuje kalbėjo L.Graužinienė.

Kokį metodą pasiūlyti, kad problema būtų išspręsta?

Pasak Seimo pirmininkės, tam yra Vyriausybė, ministrai ir ministerijos, kuriose dirba didžiulis ratas valstybės tarnautojų, kurie gauna atlyginimus iš mokesčių mokėtojų. Seimas laukia iniciatyvos iš Vyriausybės.

„Pirmiausia, rinką reguliuoja konkurencija. Kuo didesnė konkurencija – atitinkamai kainos ir antkainiai būna mažesni. Reikėtų pagalvoti, kaip atgaivinti smulkųjį verslą, kuris netinkamai išstumtas iš rinkos.

Buvo klaida, kai leido didžiuosius prekybos centrus statyti miesto centre, o ne už miesto“, – sakė L.Graužinienė.

Seimo pirmininkė pritarė, kad reikėtų mažinti PVM būtiniausiems maisto produktams, kurie yra kasdieninio vartojimo. Tuomet reikėtų kalbėti su verslininkais ir apeliuoti į verslo etiką, kad dirbtinai vėl nebūtų pakeltos kainos.

Daug objektyvių priežasčių yra ir žvelgiant į pasaulines rinkas. Seimo pirmininkė kaip vieną iš kainų kilimo priežasčių mato prekybininkų antkainių dydį, tačiau skuba pabrėžti, kad valstybė negali to reguliuoti. Kažkiek per mokestines priemones ir kitas galima tai aptvarkyti priimant atitinkamus įstatymus, sakė L.Graužinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.