Per sprogimą poligone nukentėję šauktiniai buvo operuoti

Antradienį pratybų Pabradės poligone metu susižeidusių Lietuvos karių būklė po gydytojų apžiūros yra stabili, pavojus jų gyvybei negresia, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Sužeistus šauktinius ligoninėje aplankė krašto apsaugos ministras J.Olekas.<br>KAM/Facebook nuotr.
Sužeistus šauktinius ligoninėje aplankė krašto apsaugos ministras J.Olekas.<br>KAM/Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2016, 11:48 AM, atnaujinta May 25, 2017, 11:22 PM

KAM praneša, kad trečiadienį abu susižeidę kariai buvo operuojami Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių ir Žalgirio klinikose. Vienam iš susižeidusių karių antradienį Santariškių klinikos traumatologijos skyriuje buvo susiūtos žaizdos veido srityje, o kitą dieną atlikta operacija šalinant svetimkūnį rankoje.

Kitam kariui Žalgirio klinikoje atlikta svetimkūnio šalinimo operacija veido srityje.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, nelaimingas įvykis atsitiko antradienį apie 17 val. 30 min., kuomet Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje (Švenčionių r.) vykdant kovinio šaudymo pratybas su prieštankiniais granatsvaidžiais „Carl Gustaf“ susižalojo du Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai.

Kariams įvykio vietoje buvo suteikta pirmoji medicinos pagalba, jie buvo pristatyti į Generolo Silvestro Žukausko poligone esantį medicinos punktą. Atlikus pirminę karių apžiūrą buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai iš Švenčionių ir Vilniaus nusprendė karius gabenti tolimesnei apžiūrai ir gydymui į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių kliniką.

Šiuo metu yra vykdomas įvykio tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.