Politologas: „Žinia apie kyšį E.Masiuliui – bomba liberalams“

[[ge:lrytas:lrytas:243684]]

Politologas: „Žinia apie kyšį E.Masiuliui – „bomba“ liberalams“.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Politologas: „Žinia apie kyšį E.Masiuliui – „bomba“ liberalams“.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 11:29 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:12 PM

„Manau, kad žinia vienareikšmiškai jiems yra prastoka – ir ne tik dėl tos žinios krūvio, kad yra ikiteisminis tyrimas pradėtas, bet ir dėl to, kada ji paskelbta: iki vasaros žmonės dar domisi politika ir po to tas susidomėjimas prieš rugsėjį padidės. Tai tikrai yra tokia „bomba“ jiems rinkimų kampanijos atžvilgiu“, – BNS sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto politologas M.Jastramskis.

Jis atkreipė dėmesį, kad partijai neigiamos įtakos turės ir tai, jog šiuo atveju, skirtingai nei ankstesniuose korupcijos skandaluose, figūruoja partijos lyderis.

Šiandien 14 val. 30 min. per „Lietuvos ryto“ televiziją žiūrėkite tiesioginę spaudos konferencijos transliaciją dėl įtarimų Liberalų Sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui.

„Kadangi čia liečia partijos lyderį, pačią centrinę figūrą, veidą rinkimų kampanijos ir tie pareiškimai yra susiję su tokia nemaža suma – tai gali neigiamai jiems atsiliepti“, – kalbėjo politologas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį pranešė tirianti įtarimus, kad verslo koncerno „MG Baltic“ atstovai Liberalų sąjūdio lyderiui Eligijui Masiuliui perdavė 100 tūkst. eurų kyšį.

Atliekant tyrimą ketvirtadienį buvo atliktos kratos šio verslo koncerno prezidento ir viceprezidento darbo vietose, E.Masiulio namuose, automobilyje, darbo vietoje ir jo vadovaujamo Liberalų sąjūdžio būstinėje.

Anot STT, priimtas nutarimas E.Masiulį apklausti specialiuoju liudytoju. Konstitucija numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn.

Tyrimas atliekamas dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.