Prieš ministeriją – vėl ataka

Užsienio reikalų ministerijai nesiseka – neseniai ministras Linas Linkevičius tapo Rusijos žurnalistų provokacijos auka, o vakar atakuota šios institucijos interneto svetainė.

Užsienio reikalų ministerija tapo piktavalių taikiniu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Užsienio reikalų ministerija tapo piktavalių taikiniu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 6:55 AM, atnaujinta May 25, 2017, 10:08 PM

Vakar dėl kibernetinės atakos neveikė Užsienio reikalų ministerijos interneto svetainė. Jos atakos metu buvo siunčiama daugybė užklausų iš įvairių interneto taškų siekiant sutrikdyti tinklalapio veikimą.

Informacinių technologijų specialistai ėmėsi reikiamų priemonių, kad nebūtų sutrikdyti kiti ministerijos informaciniai ištekliai ir Lietuvos diplomatinės atstovybės užsienyje veiktų įprastu režimu.

Panašų programišių puolimą Užsienio reikalų ministerija patyrė ir prieš kelias savaites, tuomet buvo atakuoti ir kitų valstybinių institucijų tinklalapiai.

Prieš kelias dienas piktavališką ataką patyrė ir L.Linkevičius, kai jam paskambino Rusijos valstybinio televizijos kanalo NTV žurnalistas, apsimetęs Ukrainos teisingumo ministru.

Rusai L.Linkevičiaus klausinėjo apie fašizmą Rusijoje, nacionalizmą mūsų šalyje, Lietuvos siekius atlyginti Rusijos okupacijos žalą. (BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.