Ramybės laikas ryte pailgintas viena valanda

Ramybės laikas ryte prasidės

Ramybės laikas ryte prasidės nebe 6 valandą, o 7 valandą, tuo metu vakare triukšmauti bus galima valanda ilgiau.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Ramybės laikas ryte prasidės nebe 6 valandą, o 7 valandą, tuo metu vakare triukšmauti bus galima valanda ilgiau.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 1:11 PM, atnaujinta May 25, 2017, 8:54 PM

Seimas ketvirtadienį priėmė tai numatančias Triukšmo valdymo ir Vietos savivaldos įstatymų pataisas. Už jas balsavo daugiau kaip 70 parlamentarų.

Pagal priimtas pataisas, diena truks nuo 7 iki 19 valandos. Dabar nustatyta, kad ji prasideda 6 val. ir baigiasi 18 valandą. Tokiu būdu ryte viena valanda ilgiau bus draudžiama triukšmauti, bet vakare ramybės laikas prasidės valanda vėliau.

Pagal naują apibrėžimą, vakaru bus laikomas laikas nuo 19 iki 22 val. (šiuo metu – nuo 18 iki 22 val.), naktis – nuo 22 iki 7 val. (šiuo metu – nuo 22 iki 6 val.).

Tikimasi, kad papildomas ramybės laikas ryte turės teigiamos įtakos gyventojų sveikatai.

Seimas taip pat sugriežtino triukšmo, kylančio atliekant statybos darbus gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose, kontrolės nuostatas, pagrindinių kelių, pagrindinių geležinkelio kelių ruožuose ir stambiuose oro uostuose, supaprastintos tyliųjų zonų nustatymo savivaldybėse nuostatas ir kt.

Už triukšmo prevencijos valstybės politikos formavimą, ir įgyvendinimą taps atsakinga Sveikatos apsaugos ministerija, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.