Šiukšlės

Kiekvieną savaitę paskelbus vis naujus visuomenės nuomonės tyrimų rezultatus, nesikeičia tik tai, kad pasitikėjimas teismais ir pasitikėjimas Seimo veikla dalijasi garbingo sąrašo paskutines vietas. Apžvalgininkai trauko pečiais ir bando paaiškinti situaciją. Bet aiškinant situaciją, matyt, reikėtų peržvelgti minėtų institucijų veiklą. Galbūt ne visą, tik dalį, kuri, matyt, ir lemia rezultatus.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Paukštys

May 12, 2016, 9:53 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:46 PM

Taigi – prisiminkime 2008–2011 metų krizę. Valdžios galiūnų sprendimus pajuto visi Lietuvos žmonės – padidėjo mokesčiai, sumažėjo pajamos, atsirado prieštaringų ribojimų. Dabar nesileiskime į komentarus, aišku tik viena – krizės padarinius pajutome visi. Krizė praėjo, ekonomika atsigavo, o daugumą krizės metu priimtų, kaip skelbta – laikinų mokestinių pakeitimų taip niekas ir neatšaukė.

Manot, neatšaukė? Kam neatšaukė, o kam ir atšaukė – prisiminkime, vos pradėjęs dirbti naujasis – pokrizinis Seimas savo darbą pradėjo pasididindamas atlyginimus iki prieškrizinio dydžio. Matyt, nebuvo kito taip vieningai priimto įstatymo. Tiek pozicija, tiek opozicija vieningai balsavo šiuo opiu klausimu. Ką turi galvoti paprasti žmonės? Ogi galvoja taip pat vieningai: „Šiukšlės jūs“, – galvoja paprasti žmonės. Ir reitinguoja pasitikėjimą Seimu žemyn.

Štai, eikime toliau – Konstitucinio Teismo teisėjai susirenka ir pasitarę nusprendžia – aiškiai aiškus šventosios Konstitucijos pažeidimas, kad tais krizės metais jie gavo mažesnes algas. Be abejonės, tokį didžiulį pažeidimą reikia ištaisyti – garbieji teisėjai nusprendžia, kad visa tai reikia kompensuoti – ir nedelsti! – ir štai skaitome Konstitucinio Teismo nutarimą, kuriame nepamiršti net garbiųjų teisėjų įpėdiniai. Beveik prieš metus Seimas priėmė Konstitucinio Teismo nutarimą įgyvendinantį įstatymą ir nustatė, kaip bus kompensuojamas per krizę sumažintas darbo užmokestis valstybės tarnautojams, prokurorams, teisėjams ir kitiems pareigūnams.

Minėtas įstatymas „taikomas asmenims (jiems mirus – jų įpėdiniams), kuriems buvo mokamas dėl ekonomikos krizės neproporcingai sumažintas darbo užmokestis“. Įgyvendindamos įstatymą valstybės institucijos apskaičiavo, kokiam skaičiui jų darbuotojų kokios sumos turės būti kompensuotos.

Oficialiais duomenimis, didžiausias sumas gaus paties Konstitucinio Teismo darbuotojai – vidutiniškai po 15,75 tūkst. Eur.

Na ir ką turi galvoti paprastas žmogus, kuris savo darbu ir savo neginčijamai ir griežtai nuskaičiuojamais mokesčiais išlaiko visus šituos ponus, kurie per visą savo gyvenimą nebuvo sukūrę jokios išliekamosios vertės produkto, jokios BVP dalelės? Ką galvoja tas paprastas žmogus, kurio sąskaitas minutės tikslumu areštuoja VMI ir „Sodra“, jei jis, besisukdamas kaip vilkelis darbuose, pavėluoja laiku užsimokėti „mokestines prievoles“? Atspėjote – šitie šiukšlės, apsirijėliai, godūs niekšai, XXYZNX – galvoja žmogus. Tūkstančiai, šimtai tūkstančių žmonių taip galvoja.

Aišku, veikėjams tai nė motais, bet šių institucijų įvertinimai ritasi žemyn kosminiu greičiu.

Artėja rinkimai, nauji planai Lietuvai, nauji pažadai ir naujos istorijos Lietuvos žmonėms – visa tai mus pasiekia iš visų pusių. Vėl veikėjai, išpūstom tyrom akim, rankas ant širdžių padėję, skelbia visuotinę meilę. Bet galime lažintis, kad atsisėdę Seime jie vėl progai pasitaikius pasikels atlyginimus, išsimokės kompensacijas, pasiskirs sklypus ir automobilius ir tt., ir t.t.

Matyt, taip ir bus tol, kol apie Tėvynę ir Valstybę postringaujantys meluojantys gobšūs valdžios veikėjai pajus, kad jų godumas ir smarvė niekaip nepranyksta net po menamo patriotizmo ir menamo „rūpesčio paprastu žmogumi“ kvepalų debesies išpurškimo. Šiukšlės, jūs smirdite!!! – tuomet sakys žmonės ir nerinks tokių veikėjų į valdžią. O tai bus baisiausia, jiems sunkiai suvokiama bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.