Apsisprendė per naktį: G. Landsbergis atsisako EP nario mandato

Europos Parlamento (EP) narys, Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis atsisako Europos Parlamento nario mandato. Tai lrytas.lt patvirtino pats politikas.

G.Landsbergis atsisako EP nario mandato.<br>M. Patašiaus nuotr.
G.Landsbergis atsisako EP nario mandato.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2016, 9:49 AM, atnaujinta May 25, 2017, 6:55 PM

G.Landsbergis apie sprendimą trauktis iš EP sakė: „Dabar yra sudėtingas Lietuvai metas. Ypač po vakar paskelbtos informacijos, susijusios su E.Masiuliu. Toks jausmas, kad Lietuva nirsta į nusivylimo liūną. Kalbu apie jaunus žmones, kurie pirmą kartą planuoja eiti į rinkimus ir balsuoti. Jei šie žmonės nusivils, neateis į rinkimus, nuspręs išvažiuoti ar būti pasyvūs stebėtojai – mes visi daug prarasime.

Politikas patvirtino, kad sprendimą sugrįžti iš Briuselio į Lietuvą priėmė per vieną naktį: „Toks sprendimas neturėtų šokiruoti, jau anksčiau esu sakęs, kad grįšiu. Buvo tik klausimas, kada tai įvyks, ir šiandien yra ta diena.“    G.Landsbergį europarlamentaro poste pakeis Laima Andrikienė, kuri jau anksčiau yra dirbusi EP. Į klausimą, ar toks skubus sprendimas reiškia, kad politinė atmosfera šiuo metu persunkta įtampos, politikas atsakė: „Sakoma, kad pasiruošimas šiems rinkimams labai intensyvus, bet mano sprendimas sietinas ne su bendra priešrinkimine nuotaika, bet su visuomenės nuotaikomis. Jei sekate socialinius tinklus, vakar turėjote matyti nusivylimą įvykiais. Tai tam tikros liūdesio nuotaikos, kurios Lietuvai pavojingos.“ 

Politikas teigė nežinantis, kaip liberalų partiją sukrėtęs skandalas paveiks konservatorių reitingus: „Nesiimsiu spėlioti, viskas rinkėjų rankose. Tikiu, kad liberalai, kaip partija, atsities. Tai stipri partija, kuri turi daug potencialo. Linkiu jiems atrasti stiprybės ir iškelti galvą aukštyn“, – kalbėjo G.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.