Dargužiai įrodys, kad kaime gyventi gera

Varėnos rajono pakraštyje ant Merkio kranto įsikūręs Dargužių kaimas Sekmines pasitiks su gausiu būriu svečių, kuriems atvers vartus į savo sodybas pasimokyti malonaus gyvenimo kaime paslapčių. Kaip pasistatyti šiaudinį ir medinį namą, išspausti ne tik lietuvišką, bet ir itališką, prancūzišką sūrį, išsikelti bulvinių bandų, pasidaryti pienių vyno.

Dargužiai garsėja savo sūrininkais.
Dargužiai garsėja savo sūrininkais.
Dargužiškiai mokys pasigaminti pienių vyno.
Dargužiškiai mokys pasigaminti pienių vyno.
Daugiau nuotraukų (2)

Genovaitė Rafanavičienė

May 13, 2016, 10:37 AM, atnaujinta May 25, 2017, 6:55 PM

Atvirų vartų, durų ir širdžių diena tampa Dargužių kaimo bendruomenės, amatų centro ir augintojų, gamintojų ir valgytojų asociacijos „Viva Sol“ tradicija. Šeštadienį visą dieną praktinių darbų ir diskusijų šurmulyje suaugusieji ir vaikai atras sau maloniausių užsiėmimų.

Bitininkystės, grybavimo, šialuogių auginimo, pienių vyno gamybos, bandų kepimo, įvairių sūrių iš avių, karvių ir ožkos spaudimo, audimo ir kitų smagaus gyvenimo paslapčių mokys vietos gyventojai ir juos aplankę svečiai.

Patyręs medinių ir šiaudinių namų meistras patars, kokį būstą pasirinkti kaimo naujakuriams. Jaunimas kvies į „Skrajojantį barą“, o vaikai galės išbandyti alpinistų sienelę ir net stebėti dresuotų varlių lenktynes.

Po kaimą bei jo apylinkes bus galima pasižvalgyti pėsčiomis, dviračiais, arklių traukiama brikute ir pamatyti ąžuolą, kurio šaknys patikimai saugo paslėptą auksą.

Atvirų vartų, durų ir širdžių diena „Man gera gyventi kaime“. Dargužiai, Varėnos rajonas. Gegužės 14 diena. 11-18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.