LTD pirmininku tapo VU profesorius Vytautas Nekrošius

Penktadienį 3 metų kadencijai išrinktas naujasis Lietuvos teisininkų draugijos (LTD) pirmininkas Vilniaus Universiteto Teisės fakulteto profesorius habil. dr. Vytautas Nekrošius. Jis pakeitė tris metus pirmininkavusį Advokatų tarybos pirmininką prof. dr. Igną Vėgėlę.

Penktadienį 3 metų kadencijai išrinktas naujasis Lietuvos teisininkų draugijos (LTD) pirmininkas Vilniaus Universiteto Teisės fakulteto profesorius habil. dr. V.Nekrošius.<br>VU nuotr.
Penktadienį 3 metų kadencijai išrinktas naujasis Lietuvos teisininkų draugijos (LTD) pirmininkas Vilniaus Universiteto Teisės fakulteto profesorius habil. dr. V.Nekrošius.<br>VU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2016, 11:05 PM, atnaujinta May 25, 2017, 1:55 PM

„LTD turi tapti labiau matoma ir girdima kai kalbama apie tam tikrų bazinių teisinės demokratinės valstybės ir visuomenės principų, tam tikrų teisės vertybių, kurios bendros visiems teisininkams, gynimą.

Šiuo požiūriu LTD turi tapti neginčijamu ekspertiniu autoritetu tiek visuomenei, tiek ir politikams – mes turime prisiimti atsakomybę už teisinės valstybės idealų įtvirtinimą visuomenėje, už tai, kad žmonėms jie taptų tokie patys svarbūs kaip jų nuosavybė, sveikata ar gyvybė kaip tai, be ko jie neįsivaizduoja savo pilnavertiško gyvenimo Lietuvoje.

Pereinant prie vakarų demokratijos vertybių mes turime prisidėti prie tolerancijos kitaip mąstantiems, gyvenantiems ir tikintiems įsigalėjimo Lietuvos visuomenėje, prie diskusijų kultūros įsitvirtinimo“, – teigė naujai išrinktas pirmininkas.

„Būtent LTD turi ginti ir visuomenėje diegti suvokimą, kad normalus visų mūsų gyvenimas nėra įmanomas be teisės viršenybės visiško realizavimo mūsų visuomenėje, be teismų ir prokuratūros nepriklausomumo užtikrinimo, be teisėsaugos sistemos skaidrumo ir griežto apolitiškumo, be laisvų demokratinių rinkimų ir griežto valdžios padalinimo principo įgyvendinimo ir be visuomenės suvokimo, kad teisė tai priemonė mūsų visų harmoningam bendram gyvenimui pasiekti, o ne valdančiųjų būdas „pavergti mases“, – pabrėžė profesorius Vytautas Nekrošius.

Naujasis pirmininkas taip pat tvirtino, kad LTD turi reaguoti į visus nurodytų vertybių pažeidimus nepriklausomai nuo to ar juos darytų valdžia, ar paskiri asmenys. Šioje veikloje LTD turi būti visiškai apolitiški ir neteikti prioritetų jokiai politinei jėgai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.