Ambasadorius: „Eurovizija“ parodė Europos solidarumą su Ukraina

Eurovizijos dainų konkurse

Stokholme šeštadienį vykusį 61-ąjį Eurovizijos dainų konkursą laimėjo Ukrainos atstovė Susana Jamaladinova – Jamala.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Stokholme šeštadienį vykusį 61-ąjį Eurovizijos dainų konkursą laimėjo Ukrainos atstovė Susana Jamaladinova – Jamala.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2016, 12:30 PM, atnaujinta May 25, 2017, 1:07 PM

„Vertiname tai kai didelę sėkmę ir kad Europa parodė didelį solidarumą su Ukraina. Tai buvo ne tik kokybiška muzikiniu požiūriu, bet ir atspindėjo Krymo totorių dramatišką istoriją, nes žinome, kad Ukrainos atlikėja šiemet buvo Krymo totorių kilmės, Džamala. Tai buvo tam tikras palaikymas Ukrainai, jos žmonėms ir solidarumas dabartinių įvykių Ukrainoje fone“, – BNS telefonu sakė ambasadorius.

Jis taip pat neabejojo, kad kitąmet Ukrainai, jau turėjusiai patirties organizuojant Euroviziją 2005-aisiais, kitąmet pavyks sėkmingai surengti konkursą.

„Manau, kad Ukrainai bus garbės reikalas surengti kitais metais Euroviziją. Be abejo, valstybė ir, manau, visuomenė mobilizuos visas jėgas, kad tai atsitiktų. Juk Ukraina jau kartą rengė Eurovizijos finalą“, – priminė M.Janukonis.

Stokholme šeštadienį vykusį 61-ąjį Eurovizijos dainų konkursą laimėjo Ukrainos atstovė Susana Jamaladinova – Jamala (Susana Džamaladinova – Džmala) su daina „1944“, kurioje kalbama apie Stalino vykdytą Krymo totorių deportaciją Antrojo pasaulinio karo metais. Rusijos atstovai nesėkmingai bandė uždrausti šią dainą.

Jamalos pergalė reiškia, kad kitais metais Eurovizijos konkursas vyks Ukrainoje.

Ukraina jau antrą kartą laimėjo Eurovizijos konkursą – 2004 metais laurai atiteko šios šalies dainininkei Ruslanai už kompoziciją „Wild dances“ („Laukiniai šokiai“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.