L.Graužinienė siūlo kalbėti apie lietuvių grįžimo programą

Seimo Pirmininkė Loreta

L.Graužinienė siūlo kalbėti apie lietuvių grįžimo programą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Graužinienė siūlo kalbėti apie lietuvių grįžimo programą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-17 11:22, atnaujinta 2017-05-25 08:58

„Pagrindinis ir esminis šių dienų klausimas yra nuolat blogėjanti Lietuvos demografinė padėtis ir iš Tėvynės išvažiuojančių žmonių skaičiaus didėjimas. Todėl laikas, manau, ir Jūsų komisijoje pradėti kalbėti apie lietuvių grįžimo programą“, – kalbėjo Seimo Pirmininkė L. Graužinienė, pakviesdama susirinkusiuosius dalintis mintimis ir pasiūlymais.

Palinkėjusi komisijai darbingų posėdžių, Seimo Pirmininkė perdavė linkėjimų tėvynainiams svetur. „Dėkoju, kad esate, kad esate neabejingi, kad dirbate Lietuvos labui. Esate visada čia laukiami. Seimas, kaip demokratiška institucija, visada išliks atviras savo tautiečiams iš viso pasaulio“, – teigė politikė.

Savo kalbą parlamento vadovė baigė jau tradicija tampančiais žodžiais: „Toli ar arti – visi esame lietuviai ir mes kartu kuriame Lietuvą“.

Antradienį į posėdžius parlamento rūmuose susirinko Lietuvos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija.

Posėdžiuose bus nagrinėjamas Darbo kodeksas ir kiti socialinio modelio įstatymų projektai, galimybės sumažinti pridėtinės vertės mokesčius. Planuojama aptarti Baltarusijoje statomos Astravo atominės elektrinės grėsmes ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos saugumui, žmonių sveikatai ir gamtai, bus kalbama ir apie Lietuvos veiksmus, siekiant stabdyti šios elektrinės statybą.

Renginio dalyviai svarstys patriotinį ugdymą Lietuvos mokyklose, pasirengimą 2018 m. Dainų šventei, siūlymus kartu su Seimo rinkimais šių metų spalio 9 d. surengti privalomą referendumą dėl dvigubos pilietybės įteisinimo, pakeičiant Konstitucijos 12 straipsnį.

Posėdžiuose taip pat bus diskutuojama apie politinių partijų ir kampanijų finansavimą, žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo pakeitimus ir kt.

Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija paprastai posėdžiauja du kartus per metus. Ji aptaria Lietuvoje bei užsienio valstybėse gyvenančių lietuvių bendradarbiavimą, rūpinasi abipuse pagalba ir parama, keičiasi mokslo, kultūros ir kita informacija, Seimui ir kitoms valstybės institucijoms teikia pasiūlymus, kurie padėtų stiprinti valstybingumą ir demokratinių tradicijų puoselėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.