Premjeras atskleidė, ką darys su mažais lietuvių atlyginimais

Lietuvoje kvalifikuotas specialistas uždirba vos keliomis dešimtimis eurų daugiau nei nekvalifikuotą darbą dirbantis žmogus, o slaugytojų ir kitų sveikatos priežiūros sektoriuje dirbančių žmonių pajamos vos perlipa minimalaus atlyginimo ribą. Duodamas interviu LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad situacija jam neabejotinai žinoma.

A.Butkevičius žada, kad medicinos darbuotojų atlyginimai augs.<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius žada, kad medicinos darbuotojų atlyginimai augs.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 8:35 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:32 AM

„Prieš kelias savaites Vyriausybė apsisprendė, kaip tobulinti biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo politiką. Per ilgus metus atsirado disproporcijos tarp atskirų sričių darbuotojų atlyginimų dydžių, neveikia motyvacinė sistema. Didėjant minimaliam atlyginimui, kai kuriais atvejais jis susilygino su kvalifikacijos neturinčių darbuotojų atlyginimu“, – kalbėjo A.Butkevičius ir patikslino, kad sprendžiant šią problemą jau ruošiami įstatymų pakeitimai.

Naujoje tvarkoje bus numatyta, kad darbo užmokestį sudarys pareiginė alga ir įvairios priemokos ir priedai. Šiems planams įgyvendinti prireiks 84 mln. eurų.

„Turėsime 5 proc. mažinti valdymo išlaidas, o minėtas įstatymas turėtų įsigalioti nuo 2017-ųjų sausio“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad savo ruožtu Sveikatos apsaugos ministerija taip pat ieško išeičių, ką daryti su itin žemais medicinos sektoriaus darbuotojų atlyginimais. A.Butkevičius užsiminė, kad jie gali didėti dar šiais metais.

Paklaustas, kaip vertina iš Liberalų sąjūdžio pasitraukusio Eligijaus Masiulio istoriją, premjeras sakė: „Teisėsauga turi atlikti tyrimą iki galo ir pateikti išvadas. Nenoriu šio atvejo vertinti, nes tai gali būti suprasta, kaip spaudimas teisėsaugos institucijoms ar kurios nors politinės jėgos gynimas. Jei ši informacija pasitvirtins, tai bus negeras signalas visai politinei sistemai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.