Rinkėjų viliotojai jau skundžia kitus

Darbo partija pati grindė savo kelią į valdžią nemokamais koncertais ar vaišėmis rinkėjams, o dabar dėl panašių galimų nuodėmių vanoja konkurentus.

Dėmesio sulaukė ir V.Landsbergio šokis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dėmesio sulaukė ir V.Landsbergio šokis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris („Lietuvos rytas“)

May 17, 2016, 8:08 PM, atnaujinta May 25, 2017, 6:42 AM

Konservatorių patriarcho Vytauto Landsbergio šokis sostinės Katedros aikštėje, pritariant žinomo atlikėjo Jurgio Didžiulio gitarai, pradžiugino daugybę šios partijos narių rėmėjų.

Tuo metu „darbiečiai“ parašė raštą Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir paprašė ištirti, ar tai nėra įstatymais draudžiamas rinkėjų papirkinėjimas.

Mat pastaruoju metu ne kartą lopyti įstatymai draudžia rinkimų kampanijos metu rengti net nemokamus koncertus rinkėjams, kur jie būtų linksminami po partijos vėliava.

Už tokį nusižengimą partija gali sulaukti rinkimų prievaizdų įspėjimo, taip pat viešo pasmerkimo.

Taigi dabar „darbiečiams“ užkliuvo konservatorių rinkimų agitacijos startas, surengtas sostinės Katedros aikštėje.

Tiesa, šis reklamuotas renginys nebuvo nei įspūdingas, nei kuo nors išskirtinis. Vidury aikštės vidury dienos susibūrė keliasdešimt partijos aktyvistų ir parlamentarų.

Renginį stebėjo tik saujelė praeivių, o pagrindiniu jo akcentu tapo partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio senelio šokis.

Socialiniame tinkle dalydamiesi šiuo įrašu, pavadintu „Dancebergis“, vieni šios opozicinės partijos rėmėjai žavėjosi garbaus amžiaus politiko žygiu, bet kiti, pavyzdžiui, liberalai, šaipėsi, kad konservatoriams liko tik „senojo V.Landsbergio“ šokiai ir tai liudija jų desperaciją.

Bet Darbo partijos atstovai čia įžvelgė galimą rinkėjų papirkimą. Ironiška, tačiau būtent „darbiečiai“ yra labiausiai išgarsėję įvairiomis šventėmis, kuriose dalyvaudavo būriai popžvaigždžių, o piliečiai būdavo nemokamai vaišinami įvairiais skanėstais.

Buvo įtariama, kad tokios akcijos finansuojamos iš partijos juodosios buhalterijos.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas vakar „Lietuvos rytui“ sakė, kad „darbiečių“ skundo tyrimas jau artėja prie pabaigos, tačiau nesiryžo prognozuoti, kuo jis gali baigtis: „Konservatoriai ginasi, kad tai buvo koncertas tik partijos nariams, o ne rinkėjams.

O Darbo partija atkreipė dėmesį, kad viskas vyko viešoje vietoje, matė ir ne partijos nariai, todėl įžvelgia galimą rinkėjų papirkimą. Situacija savotiška.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.