Šovinių gamykla galėtų imtis peilių

Nors pakaunėje iškilusi Giraitės ginkluotės gamykla (GGG) dažnai vadinama vienu šalies nepriklausomybės simbolių, kone kasmet pasigirsta politikų siūlymų ją išnuomoti, parduoti ar kitaip jos atsikratyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-18 07:43, atnaujinta 2017-05-25 06:21

Šovinius gaminanti įmonė daugiau kaip dešimtmetį dirbo nuostolingai ir tik pastaraisiais metais sugebėjo kiek atsitiesti. Tačiau ją gelbėja ne kariškių užsakymai, o sportui ir laisvalaikiui skirtų šovinių gamyba.

Pasigirdus dar vienam pasiūlymui GGG parduoti, konservatoriai R.Juknevičienė ir D.Kreivys suskubo teikti įstatymo pataisą, pagal kurią ši gamykla turėtų išlikti strateginę reikšmę turinčių įmonių sąraše, o valstybei liktų daugiau kaip pusė jos akcijų. Esą GGG ypač svarbu išsaugoti šiais neramiais laikais.

Beje, anksčiau konservatoriai išties pasistengė, kad prie Kauno iškiltų moderni gamykla, kuriai įrangą tiekė Prancūzijos įmonės, o projektą finansavo šios šalies bankai.

Prancūzams taip patiko šis projektas, kad jį kuravęs tuometis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas konservatorius A.J.Katkus buvo apdovanotas Prancūzijos garbės legiono kavalieriaus ordinu.

Tad vis dėlto ką daryti su GGG, kaip ją išsaugoti ir atgaivinti?

Gal išeitį būtų galima rasti įsiklausius į Seimo nario A.Skardžiaus žodžius? Politikas aktyviai ragino kolegas pritarti siūlymui įteisinti naktinių taikiklių naudojimą šernų medžioklėje. Socialdemokratas tėškė ir neatremiamą argumentą: tokiu atveju 40 tūkstančių šalies medžiotojų bus geriau ginkluoti, todėl bus sustiprinti gynybiniai visuomenės pajėgumai ginant tėvynę nuo galimo agresoriaus.

Taigi jeigu, be šovinių, Giraitėje būtų imtasi gaminti ir tokius taikiklius, gamykla iš karto atsigautų.

Beje, medžiotojų galimybes ginti tėvynę sustiprintų ir peiliai. Turbūt nebūtų labai sunku įstatymu įpareigoti visus medžiotojus įsigyti šių šaltųjų ginklų komplektą, o gamybą patikėti GGG. Ir gamykla būtų išgelbėta, ir Lietuvos žmonės miegotų ramiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.