Ministro sapnai tebesaugo „balvonus“

Turgus – kultūros dalis. Nenuostabu, kad ir kultūros ministrui Š.Biručiui nesvetima derėtis lyg stovint vienoje ar kitoje prekystalio pusėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

May 19, 2016, 7:50 AM, atnaujinta May 25, 2017, 3:01 AM

Derybos tarp prekeivio ir pirkėjo gali trukti ilgai. Tad ir ministras neskuba naikinti nuo Žaliojo tilto Vilniuje nukeltų sovietinių skulptūrų apsaugos.

Kaip turguje Š.Birutis dėsto: tegu savivaldybė pirma pasako, kaip su tais socialistinio realizmo „balvonais“ ketina elgtis, o tada aš pasakysiu, reikia juos saugoti ar ne.

Kultūros strategui nė motais, kad paveldosaugininkai dar kovo pradžioje pasiūlė naikinti sovietinių skulptūrų apsaugą, jam palikdami apsispręsti tris mėnesius.

„Viskas vyksta – žiūrime, koks jų likimas galėtų būti. Vienas dalykas yra išbraukti, kitas – numatyti, kur jos galėtų būti: ar saugomos, ar sunaikintos. Kai kas turi ir tokių minčių. Mes kol kas skulptūras turime, po to nebeturėsime, o tada liks kaltas kultūros ministras“, – taip savo neryžtingumą išaiškino Š.Birutis.

Atrodytų, koks ministrui skirtumas, kaip savivaldybė elgsis su tomis skulptūromis – eksponuos ar parduos. Juk jos nėra saugoma vertybė. O ir nuo Žaliojo tilto jos nukeltos dar praėjusią vasarą ir iki šiol riogso gatves prižiūrinčios įmonės kiemo kampe.

Neleidęs skulptūrų supjaustyti, išvežti į Grūto parką ar parduoti, Šarūnas Birutis jau kitą naktį jas susapnavo.

Į „balvonus“ atsirėmęs atėjūnas kerziniais batais machorka prasmirdusiu pirštu bedė į popierių: „Tu padėjai parašą?“

Pabudo ministras išpiltas šalto prakaito. Bet lengviau atsiduso supratęs, kad visa tai buvo tik sapnas, nes parašas dėl skulptūrų apsaugos naikinimo dar nesuraitytas.

O gal iš tiesų politikas taip delsia baimindamasis su grėsmingu atėjūnu iš Rytų akis į akį susidurti ne tik sapne?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.