V. Mazuronis apie A. Guogą: „Neužjaučiu jo“

Antano Guogos karjera Liberalų sąjūdžio partijos pirmininko poste buvo stebėtinai trumpa. Pareiškęs, kad balsuos už konservatorius, jis dar tą pačią dieną pareiškė paliekantis partiją, tiesa, apie europarlamentaro mandatą jis neužsiminė, nors ir pasigirdo raginimų, kad šio jam taip pat reiktų atsisakyti.

V. Mazuronio teigimu, A. Guogai liberalai neturėtų priekaištauti.
V. Mazuronio teigimu, A. Guogai liberalai neturėtų priekaištauti.
A. Guoga paliko liberalus, bet ne EP.<br>T.Bauro nuotr.
A. Guoga paliko liberalus, bet ne EP.<br>T.Bauro nuotr.
V. Mazuronis įsitikinęs, kad A.Guoga gali likti dirbti EP.<br>V.Balkūno nuotr.
V. Mazuronis įsitikinęs, kad A.Guoga gali likti dirbti EP.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 4:09 PM, atnaujinta May 25, 2017, 1:20 AM

Į Europos Parlamentą (EP) 2014-aisiais kartu su A.Guoga išrinktas Valentinas Mazuronis teigia, kad šiam nereikėtų atsisakyti europarlamentaro mandato.

„Jei ne aktyvus A.Guogos dalyvavimas EP rinkimuose, tai vargu ar Liberalų sąjūdis būtų gavęs du mandatus. Jo įnašas gaunant tą mandatą Liberalų sąjūdžio komandoje buvo tikrai didelis ir tai jo paties sprendimas. Komanda neturėtų reikšti jam kokių nors pretenzijų. Jis ir pats praėjo, ir dar kai ką patempė.“

Anot V.Mazuronio, net iš partijos pasitraukusiam A.Guogai darbas EP – galimybė likti aktyviam politikoje, nebent jis turintis kitų planų, pavyzdžiui, visiškai pasinerti į verslą.

Įdomu tai, kad pats V.Mazuronis savo kadenciją EP pradėjo būdamas partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariu, o baigs jau „darbiečių“ gretose.

Paklaustas, ar kolegiškai užjaučia A.Guogą dėl to, kad jam pačiam priekaištaujama dėl EP mandato, sakė: „Neužjaučiu, savo poziciją jau esu išdėstęs. Ne aš nusisukau nuo rinkiminės programos ir pažadų, o partija „Tvarka ir teisingumas“, tad jei kam ir reiktų padėti mandatą, tai Rolandui Paksui.

Nepamenu, kad bendraudami su rinkėjais kalbėjome prie ES, eurą ir kitus dalykus. Turiu laikytis pažadų prieš rinkėjus, kurie už mane balsavo.“

Paprašytas pakomentuoti spontanišką A.Guogos elgesį ir pareiškimus, V.Mazuronis sakė: „Antanas norėjo būti partijos lyderiu, tai darė turėdamas gerų ketinimų, norėjo atitaisyti reputaciją, pradėjo džiazuoti, bet paskui jam pritrūko politinės patirties.

Čia lyg groti iki galo nežinant visų natų, tad ir muzika buvo tokia, kokia buvo“, – apie prieštaringus A.Guogos pareiškimus kalbėjo A.Mazuronis ir pridūrė, kad gal A.Guoga kažko neapskaičiavo arba turi daugiau informacijos nei visi kiti.

Kalbėdamas apie korupcijos skandalą, V.Mazuronis buvo santūrus: „Tai yra blogai ir kito vertinimo būti negali, bet turime ramiai sulaukti tyrėjų išvadų. Žinoma, ketvirtis milijono eurų ir daugelis kitų dalykų negali nekelti neigiamo nerimo“, – kalbėjo politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.