E. Masiulio byloje netikėtumas – įslaptintos prokurorų pavardės

Į kyšio skandalą įsivėlusio buvusio Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio galimą kyšininkavimą tiria speciali trijų prokurorų tyrimo grupė. Prokuroras Justas Laucius vadovauja šiai grupei, o kartu su juo dirba dar du prokurorai, kurių pavardės įslaptintos.

Liberalų skandalą narpliojančių prokurorų pavardės – įslaptintos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Liberalų skandalą narpliojančių prokurorų pavardės – įslaptintos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bylą tiria speciali trijų prokurorų tyrimo grupė, kuriai vadovauja prokuroras Justas Laucius.<br>T.Bauro nuotr.
Bylą tiria speciali trijų prokurorų tyrimo grupė, kuriai vadovauja prokuroras Justas Laucius.<br>T.Bauro nuotr.
Generalinis prokuroras E.Pašilis.<br>M.Kulbio nuotr.
Generalinis prokuroras E.Pašilis.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 20, 2016, 1:08 PM, atnaujinta May 24, 2017, 10:31 PM

„Priimtas sprendimas jų neviešinti tam, kad jiems nebūtų trukdoma dirbti. Anksčiau tam tikruose tyrimuose būdavo tokių atvejų, kai matomas didelis rezonansas. Tai nėra tikslinga, taip galima jiems pakenkti ir trukdyti dirbti“, – portalui lrytas.lt sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

Neoficialių šaltinių teigimu, net per susirinkimą Generalinėje prokuratūroje buvo pasakyta, kad šią bylą tiriančių prokurorų pavardės yra neviešos, „tik žinomos tiems asmenims, kuriems reikia žinoti“. Tokia informacija nustebino.

Žada bylos nevilkinti

Antradienį Seime generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pabrėžė, kad tai yra rezonansinė ir svarbi byla. Aukštesnieji prokurorai kontroliuos, kad tyrimas nebūtų vilkinamas ir kuo greičiau pasibaigtų.

„Generalinėje prokuratūroje yra sudaryta tyrimo grupė iš trijų prokurorų, kurių nuomone, šiuo metu mes negalėtume daugiau informacijos pateikti. Kaip aukštesnis prokuroras, aš vis dėlto norėčiau gerbti prokurorų nuomonę, manau, kad ji yra teisinga. Taip pat gerbkime pono Masiulio procesines teises. Pats ikiteisminis tyrimas neseniai pradėtas“, – tuo metu sakė E.Pašilis.

Klausiamas, ar šioje byloje taikytas imitacinės veiklos modelis, generalinis prokuroras teigė negalįs atskleisti detalesnių duomenų, kad nebūtų pakenkta tyrimui. Anot jo, per ankstyvas klausimas yra ir apie galimus įtarimus pačiai partijai – Liberalų sąjūdžiui.

„Prokurorai tikrai yra ne politikai, jie turi dirbti savo darbą. Prokurorų tikslas – kad būtų išaiškintas nusikaltimas, jei jis padarytas. Kalti asmenys turėtų būti patraukti atsakomybėn, o nekalti – išteisinti.

Mūsų tikslas yra kuo greičiau užbaigti tyrimą. Mes kontroliuosime, kad tyrimas nebūtų vilkinamas, kad žmonės nebūtų nežinioje“, – sakė E.Pašilis.

Daugiau informacijos – kitą savaitę

E.Masiulis trečiadienį neteko Seimo nario mandato, nuo penktadienio jam panaikinta ir teisinė neliečiamybė. Antradienį turėtų įvykti E.Masiulio apklausa, o po jos gali būti pateikti įtarimai kyšininkavimu ir taikoma kardomoji priemonė suėmimas ar paso paėmimas.

Tyrimą kuruojantis prokuroras Justas Laucius TV3 žinioms yra sakęs, kad daugiau informacijos apie tyrimą pateiks kitą savaitę.

„Suprantu tą didelį rezonansą ir visuomenės poreikį žinoti, kas čia vyksta. Kitą savaitę informuosime oficialiai“, – kalbėjo prokuroras. Neoficialiai kalbama, kad netrukus bus paviešintos pavardės ir kitų politikų, anksčiau žinojusių apie pareigūnų rastą itin didelę pinigų sumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.