Iš plačių užmojų liko tik zuikių sukilimas

Valdančiojoje koalicijoje pažiro naujų kibirkščių Seimui neįstengiant sudaryti komisijos, kuri atliktų tyrimą dėl manipuliavimo slaptomis pažymomis. Tuo ypač pagarsėjusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Socialdemokratų vadovas A.Butkevičius ramino „tvarkiečių“ lyderį R.Paksą.<br>T.Bauro, J.Stacevičiaus nuotr.
Socialdemokratų vadovas A.Butkevičius ramino „tvarkiečių“ lyderį R.Paksą.<br>T.Bauro, J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2016, 8:31 AM, atnaujinta May 24, 2017, 11:54 PM

Seime vakar buvo numatytas galutinis balsavimas dėl šios komisijos sudarymo, tačiau klausimą frakcijų seniūnai išbraukė iš darbotvarkės. Seimo pirmininkės „darbietės“ Loretos Graužinienės nuomone, tokia komisija visiškai nereikalinga, nes ji suteiktų destrukcijos parlamento darbui.

Frakcija „Tvarka ir teisingumas“ siekė grąžinti šį klausimą į darbotvarkę, tačiau tam nepritarta ir Seimo posėdžių salėje.

„Už“ balsavo 20 parlamentarų, „prieš“ – 21, o 22 susilaikė. Prieš buvo ir susilaikė konservatoriai, didžioji dalis socialdemokratų, o liberalai ir „darbiečiai“ išvis nedalyvavo balsavime.

Po tokio balsavimo „tvarkiečiai“ boikotavo ketvirtadienį turėjusį vykti valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdį, kuriame ketinta svarstyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mažinimo galimybes.

„Darbo partijos atstovai anksčiau pasitraukė, o šiandien jau ir socialdemokratus paskiepijo prezidentiniais skiepais ir jie balsavo, kad komisija nebūtų sudaryta.

Kam tuomet reikalinga ta politinė taryba ir kam tie susitarimai, jeigu jie nevykdomi?“ – piktinosi „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis.

Politikas priminė, kad dėl šios komisijos sudarymo politinėje taryboje buvo tartasi maždaug prieš pusmetį, be to, buvo surinkti 75 tam pritariančių parlamentarų parašai.

Tačiau, socialdemokratų vadovo premjero Algirdo Butkevičiaus nuomone, „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis europarlamentaras Rolandas Paksas per jautriai sureagavo atšaukdamas politinės tarybos posėdį.

„Aš, kaip ministras pirmininkas, turiu užtikrinti Lietuvoje politinį ir ekonominį stabilumą. Mes matome, kas dabar vyksta Lietuvos politiniame gyvenime.

Ir jei dar bus patvirtinta komisija, ji irgi pradės nagrinėti įvairiausius politinius klausimus, galime sukelti ir tam tikrą politinę krizę. Aš nenoriu, kad ji kiltų“, – aiškino A.Butkevičius.

Premjeras teigė neprisimenantis, kad siūlymui kurti tokią komisiją būtų pritarta valdančiosios koalicijos politinės tarybos lygiu.

Tuo metu R.Paksas tvirtino, jog politinėje taryboje buvo kalbėta, kad ta komisija labai svarbi, ir neslėpė savo nepasitenkinimo koalicijos partnerių veiksmais. (BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting