Izraelio specialistai ves mokymus Lietuvos mokytojams

Gegužės 23 – 27 dienomis antrą kartą vyks mokymų praktikumų ciklas „Vesk vaiką link sėkmės“. Jį organizuoja Izraelio ambasada kartu su Švietimo ir mokslo ministerija bei Izraelio vaikų ir suaugusiųjų, turinčių mokymosi negalią, ugdymo plėtros asociacija „Nitzan“.

Specialistai iš Izreaelio ves mokymus Lietuvoje.<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Specialistai iš Izreaelio ves mokymus Lietuvoje.<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon.<br>T.Bauro nuotr.
Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 20, 2016, 10:10 AM, atnaujinta May 24, 2017, 11:23 PM

Mokymai vyks Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centre Vilniuje, Šiaulių bei Lietuvos Edukologijos universitetuose.

Praėję metai – sėkmingi

Praėjusių metų rudenį „Nitzan“ atstovai pirmą kartą pristatė savo darbo patirtį Lietuvoje ir vedė praktikumus apie ugdomojo konsultavimo metodo elementų taikymą kasdienėje praktikoje. Pernai mokymuose dalyvavo 106 mokytojai, psichologai, specialieji ir socialiniai pedagogai bei kiti vaikų ugdyme dalyvaujantys specialistai ir pareigūnai iš įvairių institucijų.

Praktikumų metu dalyviai turėjo galimybę ne tik išgirsti, bet ir patys išbandyti įvairius aktyviuosius mokymosi metodus.

„Praėjusių metų patirtis parodė, jog specialistų susitikimas, dalinimasis patirtimi yra labai naudingas. Mes labai džiaugiamės tęsdami šią Izraelio ir Lietuvos švietimo ekspertų bendradarbiavimo iniciatyvą itin svarbioje vaikų su mokymosi sutrikimais švietimo srityje. Džiugu, kad šiais metais projektas išsiplėtė“, – sako Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon.

Mokymus ves profesionalai

Tęstinius mokymus jau įgytoms kompetencijoms tobulinti vaikų socializacijos centrų pedagogams, pernai dalyvavusiems praktikume ves „Nitzan“ vykdomoji direktorė dr. Maly Danino, Psichologinės pagalbos mokymosi negalią turintiems padalinio prie Izraelio švietimo ministerijos steigėja, dr. Anat Katznelson, „Nitzan“ vyriausioji psichologė, tėvų konsultavimo programos direktorė ir „Nitzan“ konsultavimo ir ugdymosi poreikių vertinimo tarnybos direktorius dr. Rami Gertler.

Antrą kartą vyksiančiuose mokymuose dalyvaus Kauno, Plungės, Panevėžio, Gelgaudiškio specialiojo ugdymo metodinių centrų komandos, Vilniaus technologijų mokymo ir reabilitacijos centro, Šilutės žemės ūkio mokyklos, Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro, Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centro, Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro pedagogai.

Lektoriai lankysis ne tik Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centre, bet ir Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centre, kuriame veikia Profesinės reabilitacijos skyrius ir Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre, kuriame mokosi nemažai mokinių, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių.

Specialistai paskaitas apie ugdomąjį konsultavimą, bendravimo ir bendradarbiavimo su vaikų tėvais subtilybes būsimiesiems specialiesiems pedagogams skaitys ir Lietuvos edukologijos bei Šiaulių universitetuose, bendraus su dėstytojais ir mokslininkais.

Mokytojų kvalifikacija – prioritetas

„Švietimo ir mokslo ministerija skiria didžiulį dėmesį pedagogų kvalifikacijai, jų galimybėms tobulėti. Įgyvendinant Valstybinę švietimo 2013–2022 metų strategiją, numatyta pasiekti tokį pedagoginių bendruomenių lygį, kai jų daugumą sudaro reflektuojantys, nuolat tobulėjantys ir rezultatyviai dirbantys profesionalūs mokytojai, užtikrinant švietimo prieinamumą ir lygias galimybes.

„Nitzan“ vedami mokymai ženkliai papildo specialiojo ugdymo metodinių centrų, vaiko socializacijos centrų, profesinio mokymo centrų pedagogų galimybes tobulintis, mokytis veiksmingo dialogo su vaiku, bendradarbiavimo, refleksijos, ugdomojo konsultavimo paslapčių.

 Esame dėkingi Izraelio ambasadoriui Amirui Maimonui už iniciatyvas ir bendradarbiavimą, ir NITZAN atstovams už jų profesionalumą ir geranorišką indėlį į mūsų specialistų profesinio meistriškumo tobulinimą“, – teigia Švietimo ir mokslo ministerijos Mokymosi visą gyvenimą departamento Pedagogų veiklos skyriaus vyriausioji specialistė Teresa Aidukienė.

Žodis „nitzan“ hebrajų kalba reiškia „gėlės pumpuras“ ir simbolizuoja organizacijos požiūrį į kiekvieną mokymosi sunkumų, kad ir kokie dideli jie būtų, turintį vaiką ir suaugusįjį, nes jos tikslas – kiekvienam „problemiškam pumpurui“ padėti kiek galima labiau prasiskleisti.

Vienas iki šiol didžiausių „Nitzan“ pasiekimų – pakitęs ir nuolat kintantis į pozityviąją pusę visuomenės požiūris į mokymosi sutrikimų, adaptacijos sunkumų, dėmesio ir hiperaktyvumo sutrikimą turinčius žmones bei jų galimybes įgyti išsilavinimą ir profesiją, atrasti savo vietą visuomenėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.