Kauniečiai dėl gatvės kovoja ir mėšlu?

Nedidelė Smalininkų gatvė Kaune tapo prasmirdusių kovų lauku. Pėsčiuosius ir automobilių vairuotojus ji šią savaitę pasitiko ne tik eismui kliudančiais betono luitais, bet ir dvokiančiu mėšlu.

Ramybės siekiantys Smalininkų gatvės gyventojai savaip kovoja su vairuotojais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ramybės siekiantys Smalininkų gatvės gyventojai savaip kovoja su vairuotojais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė („Lietuvos rytas“)

May 23, 2016, 7:41 AM, atnaujinta May 24, 2017, 3:13 PM

Trečiadienio vakarą tai pastebėjo kaunietis Paulius. Ties Smalininkų ir Puodžių gatvių sankryža pūpsojo betono luitai ir kelios didelės išmatų krūvos.

„Vaikščiojom su antrąja puse. Iš kvapo atpažinome, kad ten mėšlas. Pasijuokėme, ir tiek. Kaimynų mūšiai – juokingas dalykas. Ten toliau yra kolegija, gal studentai, kuriems pravažiuoti trukdo, protestuoja?“ – svarstė vyras.

Ramybės siekiantys gyventojai ir vėl nelegaliai užblokavo Smalininkų gatvę. Taip jie protestavo prieš vairuotojus, kurie, nepaisydami ženklo, draudžiančio motorinių transporto priemonių eismą, vis tiek birbė pro jų langus.

Ir tai dar ne viskas. Išradingesni kovotojai – nežinia tik, kurios barikadų pusės, – apdėjo luitus dvokiančiu mėšlu.

Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas sakė, kad bet kokios gatvėje paliktos kliūtys yra neleistinos.

„Negalima savavališkai uždaryti gatvės, statyti blokų ar kelio ženklų. Be administracinės nuobaudos už blokų statymą, tie žmonės gali būti patraukti civilinėn atsakomybėn“, – dėstė D.Česnauskas.

Jei dėl blokų bus apgadintas automobilis, parvirs dviračio ar motociklo vairuotojas, nuostolius teks atlyginti kelio blokuotojams. „Lyjant ar tamsiu paros metu eismo dalyviams tokia kliūtis gali būti netikėta“, – aiškino kelių policijos valdybos viršininkas.

Jis patarė gyventojams kreiptis į Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisiją ir teikti pasiūlymus, kaip spręsti kylančias problemas.

Gyventojai jau ėjo šiuo keliu. Jų pastangomis atsirado kelio ženklas, draudžiantis motorinėmis transporto priemonėmis iš Puodžių gatvės įvažiuoti į Smalininkų gatvę.

Kelio ženklas nepadėjo. Mėšlu paženklinta kelio blokada – ne pirma šiais metais. Anksčiau gyventojai gatvę buvo užtvėrę kiek mažesniais betono luitais, kovo mėnesį – padangų krūva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.