Gamtos pokštai Palangoje: fejerverkus pleškino į rūką

Savaitgalį vasaros sezono pradžią paskelbusiai Palangai koją pakišo netikėtas gamtos akibrokštas – šeštadienį vakare pajūrį užgulęs tirštas rūkas prarijo šventės proga šaudomus fejerverkus.

Pirotechnikai iki paskutinės minutės tikėjosi, kad tirštas rūkas prasisklaidys.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Pirotechnikai iki paskutinės minutės tikėjosi, kad tirštas rūkas prasisklaidys.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

May 24, 2016, 7:05 AM, atnaujinta May 24, 2017, 12:21 PM

Nuo jūros tilto šaudomi gausūs fejerverkai Palangoje kasmet tampa įspūdingiausiu vasaros sezono atidarymo švenčių akcentu, kuriuo pasigrožėti į kurortą specialiai suvažiuoja aplinkinių miestelių gyventojai.

Tačiau šį kartą svarbiausias šventės akcentas virto šnipštu, nes fejerverkai buvo šaudomi į tirštą rūką, pro kurį nieko nesimatė. Paplūdimyje susirinkę žiūrovai nuo jūros pusės girdėjo tik įvairiaspalvės šviesos blyksniais lydimą dunksėjimą.

Po tokių nevykusių, bet šventės organizatoriams kone 4 tūkst. eurų kainavusių fejerverkų pasigirdo svarstymų, ar juos iš viso reikėjo šaudyti.

Kai apie 18 valandą nuo jūros pusės ėmė slinkti tirštas rūkas, dėl fejerverkų susirūpino ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

„Skambinau šventės organizatoriams ir siūliau paskelbti, kad dėl oro sąlygų fejerverkus atidėti kitai progai. Pavyzdžiui, kalendorinės vasaros pradžiai.

Tačiau buvau patikintas, kad atšaukti fejerverkų neįmanoma.

Be to, jų pasižiūrėti į miestą jau buvo suvažiavę nemažai žmonių“, – pasakojo kurorto vadovas.

Fejerverkus šaudžiusios pirotechnikos paslaugų įmonės „Blikas“ projektų direktorius Artūras Zumeras teigė, kad iki paskutinės valandos buvo tikimasi, kad rūkas prasisklaidys.

„Taip pajūryje jau yra buvę – vakare užslinkusį rūką artėjant vidurdieniui išblaškydavo vėjas. Tačiau šį kartą taip neatsitiko. Mes su šventės atidarymo organizatoriais tarėmės, ką daryti, tačiau užsakovai nusprendė, kad fejerverkai turi būti“, – sakė „Bliko“ atstovas.

Pasak A.Zumero, tokį pokštą gamta jiems iškrečia porą kartų per metus. Užsakovų gimtadienių progomis šaudomi fejerverkai paprastai nėra atidedami, o per miesto šventes tirštų rūkų nėra pasitaikę.

Tiesa, įmonės projektų vadovas prisiminė, kad pasitinkant 2015-uosius apie vidurnaktį beveik visą Lietuvą buvo apgobęs rūkas, bet nė vienas šalies miestas suplanuotų fejerverkų neatšaukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.