A. Sysas: E. Masiulio istorija turės pasekmių politinei sistemai

Išgirdęs apie buvusiam liberalų lyderiui Eligijui Masiuliui pareikštus įtarimus Seimo pirmininkės pavaduotojas Algirdas Sysas teigė, kad nėra žmogus, kuris džiaugtųsi kitų nelaimėmis. Jo nuomone, pateikti įtarimai turės ilgalaikių neigiamų pasekmių visai Lietuvos politinei sistemai.

Algirdas Sysas: „Nesidžiaugiu, kad kaimyno karvė padvėsė“.
Algirdas Sysas: „Nesidžiaugiu, kad kaimyno karvė padvėsė“.
Algirdas Sysas: „Nesidžiaugiu, kad kaimyno karvė padvėsė“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algirdas Sysas: „Nesidžiaugiu, kad kaimyno karvė padvėsė“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algirdas Sysas: „Nesidžiaugiu, kad kaimyno karvė padvėsė“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Algirdas Sysas: „Nesidžiaugiu, kad kaimyno karvė padvėsė“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 25, 2016, 8:39 AM, atnaujinta May 24, 2017, 8:50 AM

„Aš asmeniškai tikrai nesivadovauju lietuvių liaudies patarle, kad lietuvis džiaugiasi, kad kaimyno karvė padvėsė. Kaip tik matau problemą visai politinei situacijai“, – trečiadienį Žinių radijuje kalbėjo socialdemokratas A.Sysas.

Antradienio vakarą buvo paskelbta, kad E.Masiulis tapo įtariamuoju. Politikas apklaustas Generalinėje prokuratūroje, kur jam buvo pareikšti įtarimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius.

A.Sysas stebėjosi, kad žmonės šiuo metu daugiau apie nieką nekalba, tik apie E.Masiulio pinigus – kur jie rasti, kaip sužymėti. Iš vienos pusės jis supranta, kad žmonėms rūpi vienos populiariausių partijų lyderis ir jo ateitis.

„Kėdė greičiausiai jau buvo pamatuota ir frakas pasiūtas po rinkimų“, – ironizavo A.Sysas.

Parlamentaro teigimu, Lietuva ES kontekste visada išsiskyrė skeptišku požiūriu į politines partijas ir Seimą, todėl E. Masiulio skandalas skeptikų gretas dar labiau praplės. 

„Bijau, kad neateinančių į rinkimus arba nėra už ką balsuoti, taip liaudiškai šnekant atsiras dar daugiau“, – į ateitį žvelgė pašnekovas.

Politikas prisiminė, kad tokiose situacijose visada atsiranda gelbėtojų, kurie neša pakėlę vėliavą, prisigraibo žvaigždžių ir aiškina kaip išgelbėti Lietuvą. Pasak jo, tokių stebuklų nebūna ir reikėtų pasimokyti iš klaidų.

„26 metus gyvename nepriklausomoje Lietuvoje ir nuo išorinio blizgesio turime pereiti prie turinio“, – ragino A.Sysas.

Pasiteiravus, kaip reikėtų spręsti juodųjų pinigų problemą partijose, politikas aiškino, kad reikėtų nesinaudoti juodais pinigais ir nepriimti tokių paramų. Politines reklamas ragina daryti iš nario mokesčio ir 1 procento gaunamos paramos.

Kaip teigiama prokuratūros pranešime, šiuo metu ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad E. Masiulis, būdamas Seimo nariu, koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui už tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus pažadėjo, susitarė priimti ir savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį – ši suma 11 kartų viršija teisės aktuose nurodytą didelės vertės kyšio (250 MGL arba šiuo metu 9415 eurų) dydį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.